EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αλλαγές που θα αυξήσουν τα έσοδα από τις κλινικές μελέτες, προωθεί το υπ. Υγείας

Θεσμικές αλλαγές με στόχο να καταστούν οι κλινικές μελέτες κερδοφόρες στη χώρα μας, προωθεί ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στο συνέδριο «Clinical Research Conference 2014: Κλινική έρευνα: Ώρα για δράση».

Στόχος αυτών των αλλαγών είναι η αύξηση των εσόδων του ΕΣΥ από τις κλινικές μελέτες, από τα 80 εκατ. ευρώ που ήταν τα εφετινά έσοδα στα 130 εκατ. ευρώ το 2015.

Στη συνεισφορά των κλινικών μελετών στη αύξηση του ΑΕΠ της χώρας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του καθ’ ύλην αρμόδιου φορέα για την έγκριση των μελετών, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, κ. Δημήτρης Λιντζέρης: «Οι υποδομές της φαρμακοβιομηχανίας, το υψηλής ποιότητας δυναμικό και η πίστη των ανθρώπων του κλάδου ότι μπορούν να κερδίσουν, αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου», είπε ο κ. Λιντζέρης και δήλωσε ότι ο ΕΟΦ είναι έτοιμος να αναλάβει τον ρόλο που του αναλογεί.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Pharmaserve-Lilly και μέλος του ΣΦΕΕ, κ. Σπύρος Φιλιώτης, παρουσίασε τις γραφειοκρατικές αδυναμίες του υπάρχοντος πλαισίου για τις κλινικές μελέτες, σημειώνοντας: «Το υπάρχον πλαφόν στις αποδοχές των κλινικών μελετητών αποτελεί πρόβλημα.

Μεταξύ του 2008-2013 οι κλινικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη διπλασιάστηκαν,
φτάνοντας από 65.000 σε 160.000. Στην Ελλάδα μεταξύ του 2012-2013 πραγματοποιήθηκαν μόλις 138 μελέτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Βέλγιο γίνονται πάνω από χίλιες μελέτες ετησίως. Με τις κλινικές έρευνες μπορούμε να ισχυροποιήσουμε το φαρμακευτικό κλάδο και την ελληνική οικονομία. Είναι ώρα για δράση, ειδικά τώρα που το μέλλον της Ελλάδας είναι εξαιρετικά αμφίρροπο».

Από την πλευρά του, ο ιατρικός Διευθυντής της Roche Hellas, κ. Χρήστος Αντωνιάδης, επισήμανε ότι προϋπόθεση για ανάπτυξη είναι η σύμπραξη μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και της φαρμακοβιομηχανίας και ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εταιρία επένδυσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια 15 εκατ. ευρώ στην κλινική έρευνα.

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID