EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παράλυση Bell: Η ασθένεια που «χτύπησε» τον Μπρους Γουίλις

Δύσκολες ώρες περνάει τις τελευταίες ημέρες ο γνωστός ηθοποιός Μπρους Γουίλις, ο οποίος νοσηλεύεται στον VIP όροφο κλινικής του Μονάχου, «χτυπημένος» από παράλυση Bell, ή αλλιώς πάρεση προσωπικού νεύρου.

Η παράλυση Bell, είναι μια παράλυση ή αδυναμία των μυών που εκδηλώνεται στη μία πλευρά του προσώπου. Αυτή η βλάβη στο νεύρο που ελέγχει τους μυς στη μια πλευρά του προσώπου προκαλεί αυτή την πλευρά να «κρεμάει». Παράλληλα, η νευρική βλάβη μπορεί επίσης να επηρεάσει την αίσθηση της γεύσης και να αυξήσει την παραγωγή δακρύων και σιέλου.

Πρόκειται για μία πάθηση που μπορεί να συμβεί ξαφνικά, συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τα καλά νέα για τον αγαπημένο ηθοποιό είναι ότι με την κατάλληλη φροντίδα περνάει μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η παράλυση Bell δεν είναι αποτέλεσμα εγκεφαλικού επεισοδίου ή παροδικού ισχαιμικού επεισοδίου, ενώ τα ακριβή της αίτια παραμένουν ασαφή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις πιστεύεται ότι προκαλείται από τον κοινό ιό του έρπητα, καθώς υπάρχει πιθανότητα το νεύρο που ελέγχει τους μυς στη μία πλευρά του προσώπου να έχει υποστεί βλάβη από φλεγμονή από τον έρπητα.

Τα συμπτώματα της παράλυση Bell περιλαμβάνουν:

– Ξαφνική αδυναμία ή παράλυση στη μια πλευρά του προσώπου σας. Αυτό είναι το κύριο σύμπτωμα. Μπορεί επίσης ο ασθενής να είναι δύσκολο να κλείσει το μάτι σε αυτή την πλευρά του προσώπου.

– Αυξημένη παραγωγή σιέλου

– Υπερβολική δακρύρροια

– Ξηροφθαλμία

– Απώλεια της γεύσης

– Πόνος μέσα ή πίσω από το αυτί

– Μούδιασμα στην προσβεβλημένη πλευρά του προσώπου

– Αυξημένη ευαισθησία στον ήχο

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID