EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Καμπότζη - Γιατρός μόλυνε επίτηδες ασθενείς με AIDS

Οργή προξενεί περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας στην Καμπότζη, όπου ένας γιατρός που του είχε αφαιρεθεί η άδεια άσκησης του επαγγέλματος, μόλυνε σκοπίμως με τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS, δεκάδες χωρικούς, χρησιμοποιώντας κατ” επανάληψη τις ίδιες σύριγγες.

Μάλιστα, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο δράστης στις αρχές, τα τελευταία χρόνια «μερικές φορές ξαναχρησιμοποιούσε τις σύριγγες και τις βελόνες», ομολογώντας ότι είχε την πρόθεση να μολύνει τους χωρικούς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών αρχών, περισσότεροι από 100 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό, στο πλαίσιο δράστης του… παράφρονος γιατρού!

Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της χώρας, Χουν Σεν, ζήτησε να διεξαχθεί «σχολαστική έρευνα» για την υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό, γιατροί και νοσηλευτές του υπουργείου Υγείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της υπηρεσίας UNAIDS των Ηνωμένων Εθνών μετέβησαν επί τόπου προκειμένου να εξετάσουν δωρεάν όποιον κάτοικο το επιθυμεί.

Σημειώνεται ότι, τις τελευταίες ημέρες που έγινε γνωστή η δράση του γιατρού, εκατοντάδες κάτοικοι αυτού του χωριού της επαρχίας Μπαταμπάνγκ επισκέφθηκαν ιατρικό κέντρο της περιοχής προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID