EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έκοψαν επίδομα σε 12χρονη με 95% αναπηρία…

Την υπόθεση μιας 12χρονης Τρικαλινής, η οποία ταλαιπωρείται από την έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας και από το… τέρας της γραφειοκρατίας, αποκαλύπτει το trikalanews.gr.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο, η 12χρονη είναι επιληπτική με τετραπληγία. Ως εκ τούτου διαθέτει έγγραφο από την Πρόνοια που ισχύει για εφ’ όρου ζωής, και με το οποίο λαμβάνει επίδομα λόγω αναπηρίας 95%.

Ωστόσο, ο δήμος Τρικκαίων έχει διαφορετική άποψη…

Όταν στα προβλήματα της άτυχης 12χρονης ήρθε να προστεθεί και το ότι προσβλήθηκε από τη νόσο των χοίρων, η κοπέλα χαροπάλεψε για 4 μήνες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, και ακολούθησε μια 26μηνη νοσηλεία της σε Κέντρο Αποκατάστασης, όπου όλους αυτούς τους μήνες ήταν στο πλευρό της η μητέρα της.

Ωστόσο μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους γονείς της 12χρονης όταν το παιδί τους επέστεφε στην οικία του μετά από 30 μήνες, αφού διαπιστώθηκε πως είχε κοπεί η καταβολή του επιδόματος που έπρεπε να καταβάλλεται εφ’ όρου ζωής, με το επιχείρημα πως το κοριτσάκι νοσηλεύτηκε σε ίδρυμα.

Δηλαδή, μετατρέψανε σε Ίδρυμα, το Κέντρο Αποκατάστασης.

Σημειώνεται, βεβαίως, ότι σε Ιδρύματα δεν υπάρχει συνοδός ασθενούς όπως έγινε επί 26 μήνες από την μητέρα της 12χρονης στο Κέντρο Αποκατάστασης.

Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν στην Πρόνοια του Δήμου Τρικκαίων και τους ζητήθηκε να μπουν σε μια διαδικασία αιτήσεων και εξετάσεων (με 9μηνη καθυστέρηση η εξέταση) εκ νέου της 12χρονης, η οποία, φυσικά, έχοντας 95% αναπηρία, ξαναπήρε το επίδομα, αλλά δεν της αναγνωρίζονταν το επίδομα αναδρομικά για τον χρόνο που δεν της καταβλήθηκε.

Η ίδια η Πρόνοια του Δήμου Τρικκαίων προσφεύγει υπέρ της 12χρονης, στον «Συνήγορο του Πολίτη», που ουσιαστικά «βλέπει» το αυτονόητο και δικαιώνει την 12χρονη. Ο πατέρας της 12χρονης, Παντελής Πανόπουλος, σε καθημερινή σχεδόν βάση ζητά από την Πρόνοια του Δήμου τα αυτονόητα, αλλά όλα δείχνουν πως δεν θα βρει το δίκιο του

πηγη



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID