EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Άμεση εφαρμογή των "εφεδρικών" μέτρων από 1/1/2015 θέλει η τρόικα

Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, η εγχώρια μνημονιακή συμμορία συνεχίζει τις προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία με την Τρόικα. Μετά και την απόρριψη από πλευράς δανειστών για τηλεδιάσκεψη, η Αθήνα σκοπεύει να απαντήσει στις επιφυλάξεις των δανειστών με νέο e-mail, με όλα τα μέτρα, αλλά πιο τεκμηριωμένα και ποσοτικοποιημένα, από όσα είχαν σταλεί στο αρχικό e-mail. Αυτό που αποφασίστηκε στην σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι η χώρα επιμένει στα στοιχεία που έχουμε στείλει στο 47σελιδο κείμενο, κάτι που, αν ισχύει, οδηγεί σε παράταση του αδιεξόδου, αφού τα e-mails που εστάλησαν από τους εκπροσώπους ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν δεν αφήνουν περιθώρια αποδοχής των προτάσεων ως έχουν.
Σύμφωνα με πηγές από την τρόικα, οι δανειστές ζητούν τα προληπτικά μέτρα (κατάργηση της έκπτωσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, αύξηση έμμεσων φόρων σε καπνικά και ποτά και επαναφορά του φόρου πολυτελείας) από την 1/1/2015 και εάν πιαστούν οι στόχοι και δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό να βγουν το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα μπορούσε να είναι το εξής:  Να εξαντλήσει κάθε περιθώριο να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα και, εάν αυτό δεν κατορθωθεί, να συμφωνήσει με τους δανειστές το πάγωμα της διαπραγμάτευσης, μέχρι να ξεκαθαρισθεί το πολιτικό τοπίο στη χώρα. Να απαντηθεί δηλαδή το ερώτημα αν πάμε σε πρόωρες εκλογές. Αυτό όμως σημαίνει πως οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα θα είναι ραγδαίες με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να φέρνουν άμεσα το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Πάντως, στα επιτελεία των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων αρχίζει να επικρατεί η άποψη ότι η Τρόικα θέλει να κερδίσει χρόνο, μέχρι να αποφασιστεί η εξάμηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος. Κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με τη λήψη νέων μέτρων, θα καθιστούσε αναπόφευκτες τις πρόωρες εκλογές, καθώς κανένας από τους κυβερνητικούς βουλευτές δεν δείχνει διατεθειμένος να στηρίξει αυτήν την εξέλιξη.
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID