EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τοις μετρητοίς οι εξετάσεις για το προσεχές μέλλον

Σε επ’ αόριστον επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα (1η Δεκεμβρίου) τα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικά εργαστήρια. Για τους ασθενείς, αυτό μεταφράζεται σε απαίτηση των κέντρων για πληρωμή τοις μετρητοίς όσων εξετάσεων χρειαστεί να κάνουν και στη συνέχεια αναζήτηση της αποζημίωσής τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Ας σημειωθεί ότι τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια εξυπηρετούν το σύνολο σχεδόν των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ -πάνω από το 90%, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας- καθώς τα εργαστηριακά τμήματα του ΠΕΔΥ υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καν, σε όλη την επικράτεια.

Η επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας είναι μονόδρομος για τον κλάδο, αναφέρουν στη χθεσινή ανακοίνωσή τους ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων και η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς τα μέτρα που εφαρμόζονται τους στραγγαλίζουν οικονομικά, ενώ παράλληλα δεν τίθενται σε ισχύ τα μέτρα ελέγχου των εξετάσεων.

Η κινητοποίηση των παρόχων -όπως επισημαίνεται- θα διαρκέσει, ώσπου το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους για άμεση εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών όλων των ασφαλιστικών ταμείων πριν από την ενσωμάτωσή τους στον ΕΟΠΥΥ, ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ έτους 2014 για τις διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις, ενιαίο ποσοστό έκπτωσης (rebate) 15% σε όλους τους παρόχους εργαστηριακής ιατρικής και κατάργηση του ατομικού πλαφόν.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID