EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η οργή «καίει» τις ΗΠΑ. Δεν παραπέμφθηκε σε δίκη ο αστυνομικός

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Φέργκιουσον, μετά τις σφοδρές ταραχές, τις άγριες συγκρούσεις και τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο αστυνομικός Ντάρεν Γουίλσον από το Μιζούρι των ΗΠΑ, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον -άοπλο- τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν. Δυνάμεις της Εθνοφρουράς ενισχύουν την αστυνομία, μετά τα πυρά που δέχτηκαν οι αστυνομικοί, ενώ στις φλόγες έχουν τυλιχθεί τουλάχιστον 12 κτίρια.

Τουλάχιστον 150 πυροβολισμοί

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σεντ Λούις, κοντά στο Φέργκιουσον, στο Μισούρι ανακοίνωσε ότι αστυνομικές δυνάμεις έχουν γίνει στόχος πυρών και ότι περισσότερα από δέκα κτίρια έχουν πυρποληθεί και φλέγονται στην περιοχή. Ο ίδιος προσωπικά «άκουσε για περισσότερους από 150 πυροβολισμούς» στην περιοχή. Τουλάχιστον 29 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί, αλλά «δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος». Νωρίτερα, αστυνομικός τραυματίστηκε από πυροβολισμό στο Σεντ Λούις και σύμφωνα με tweet της αστυνομίας, ο αστυνομικός δέχθηκε σφαίρα στο χέρι και ο δράστης αναζητείται.

ferguson

ferguson

Η σφοδρές αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες και προαναγγελθείσες. Ο κόσμος οργισμένος από την απόφαση του δικαστηρίου να μην περάσει από δίκη τον Ντάρεν Γουίλσον, συγκρούστηκε με την αστυνομία που έκανε χρήση δακρυγόνων για να τους αποτρέψει.

ferguson

Οι διαδηλωτές άρχισαν να διαλύουν και να βάζουν φωτιές σε αυτοκίνητα, να πετούν πέτρες και μπουκάλια προς το δικαστήριο, απ' όπου ανακοινώθηκε η απόφαση για τον αστυνομικό.

Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Νέα Υόρκη, Φέργκιουσον, Σιάτλ, Σικάγο, Λος Αντζελες, χιλιάδες Αμερικανοί κατέβηκαν στους δρόμους μετά την απόφαση του σώματος των ενόρκων να μην παραπέμψει σε δίκη τον αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον.

Στην Ουάσινγκτον, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Λευκό Οίκο, φωνάζοντας «Ψηλά τα χέρια, μην πυροβολείτε» και κρατώντας πανό που έγραφαν «Σταματείστε τον ρατσισμό της αστυνομίας» και «Η Ζωή των Μαύρων μετράει». Το πλήθος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το Καπιτώλιο.

Διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης στη Βοστόνη, το Λος Αντζελες, τη Φιλαδέλφεια, το Ντένβερ, το Σιάτλ, το Οκλαντ, όπου οι διαδηλωτές απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο, στο Σικάγο και το Σολτ Λέικ Σίτι.


           

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID