EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κάρτα υγείας για κάθε ασφαλισμένο ΕΟΠΥΥ

O κόσμος έχει αλαλιάσει με αυτόν τον ΕΝΦΙΑ. Όλοι παραμιλάνε πλέον για αυτόν τον κ@λο-φόρο. 

Έίναι ΤΟ θέμα συζήτησης. Έχει καταλήξει σε έναν κανονικό ΕΝΦΙΑΛΤΗ. Το Σεπτέμβριο είχαμε τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος, τον Οκτώβρη έχουμε μόνο τον ΕΝΦΙΑ, τον Νοέμβρη θα έχουμε ξανά τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος και τον Δεκέμβριο ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας και Ιανουάριο-Φεβρουάριο ΕΝΦΙΑ. Ένα πεντάμηνο ακόμα φωτιά μόνο και μόνο από αυτά. Νέφτι στον κ@λο μας κοινώς.

Και αναρωτιέμαι έξι χρόνια τώρα, από το 2008 και τον τότε ΕΤΑΚ και έως τώρα, πόσα άραγε να έχουν εισπράξει τα καθίκια; Έχουν εισπράξει πολλά, έτσι δεν είναι; Έτσι είναι. Και που πάνε αυτά τα λεφτά; Στο χρέος λένε ότι πάνε, έτσι δεν λένε; Έτσι λένε. Το 2008 λοιπόν το έλλειμμα ήταν 125% του ΑΕΠ και τώρα μετά από όλες αυτές τις (ελλειπής) εισπράξεις το έλλειμμα είναι στο 180% και ανεβαίνει. Μα δεν βλέπουν ότι η συνταγή δεν πιάνει;;;

Αμ το βλέπουν και το καρά-βλέπουν! Αλλά δεν τους ενδιαφέρει στην πραγματικότητα το χρέος, εάν πραγματικά τους ενδιέφερε, δεν θα το τραβούσαν τόσα χρόνια το θέμα χωρίς ταυτόχρονα να ρίχνουν ούτε μισό σέντ στην πραγματική αγορά για ανάπτυξη, χωρίς περαιτέρω κρατικό και ιδιωτικό δανεισμό. Με τη δική τους λογική τελοσπάντων, η φορολογία πρέπει να αυξηθεί κι άλλο αφού το έλλειμα αυξάνεται.

Λοιπόν τα άτομα, μας έχουν προσωπικό άχτι τον καθένα ξεχωριστά, την οικονομία την γράφουν απλά στους oρχειs τους και τα επιχειρήματα περί οικονομίας τα χρησιμοποιούν ως ανάχωμα που σκοντάφτει ο κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος για να κρυφτεί από πίσω του το νευρωτικό άχτι, μίσος και αηδία τους προς το ανθρώπινο είδος πλην αυτών.

Και ο κόσμος αναρωτιέται…ΛΥΣΗ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ; Μα από τη στιγμή που, όλοι συμφωνούμε από τη μία ότι δεν θα έπρεπε να πληρώνουμε και ότι είναι παράνομοι οι φόροι και από την άλλη όλοι πάνε και σπρώχνονται στις τράπεζες και τα Ταμιευτήρια για να πληρώσουνε, ποια να είναι η λύση ντε; Εάν σήμερα δέκα φίλοι συμφωνήσουν ότι δεν θα πληρώσουν, οι 8 την επόμενη μέρα θα πληρώσουν από φόβο. Και τι κάνουμε αντ’αυτού; Όλοι περιμένουν να γίνουν εκλογές, να έρθει ο Τσιπράκος για να δώσει λύση λένε. Όλοι δηλαδή περιμένουν ξανά κάποιον πολιτικό να τους σώσει, επειδή εμείς δεν μπορούμε από μόνοι μας. Χαχαχα… και εδώ κλαυσίγελος. Η ομιλία του Τσίπρα στην ΔΕΘ δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα ακόμα Ζάππειο 3 του Σαμαρά. Copy paste.

Ποια είναι η λύση που πραγματικά εξελίσσεται στην πραγματότητα; Κατάθλιψη-νεύρα. Οι νέοι φεύγουν εκτός και οι παλιοί με τα αντικαταθλιπτικά τους μένουν εντός. Και συνεχίζουν να ελπίζουν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Α. ΚΚΕ και κτλ, πληρώνοντας τα χυσόχαρτα άλλων.

Αντί να συνεχίζουμε λέω γώ να παίζουμε μακριά γαϊδούρα με την Τρόικα καβαλάρη και το κράτος μαξιλάρι, γιατί δεν πάμε όλοι στο Εκουαδόρ, υπό τον Κορέα να ανοίξουμε σουβλατζίδικα εκεί με μηδέν φορολογία; Ή γιατί να μην ανοίξουμε όλοι από μια offshore και να περάσουμε εκεί ανά δεκάδες τα περιουσιακά μας στοιχεία και να μιμηθούμε εν ολίγοις αυτό που κάνουν οι πλούσιοι; Ή και διαφορετικά αφού έχει που έχει τεντώσει το <ζαρωμένο>, γιατί δεν το γυρνάμε επισήμως όλοι στο gayλίκη και στο σαδομαζό, μήπως και αρχίσουμε να το ευχαριστιόμαστε ρε παιδί μου;

Λοιπόν για να μην κοροϊδευόμαστε άλλο, αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι, στην Ελλάδα όντως θα έρθει η ανάπτυξη και η αύξηση της εγχώριας παραγωγής και πάρα πολύ γρήγορα μάλιστα, μέσα στο 2015 κιόλας. Πώς; Μέσω της μαζικής παραγωγής του ελληνικού παξιμαδιού. Αφού όλοι θα αρχίσουμε να κάνουμε το σκ@τό μας παξιμάδι σε λίγο, γιατί να μην αρχίσουμε να το εξάγουμε κιόλας και να το πουλήσουμε σαν βιολογικό αποξηραμένο ψωμί. Να κατατεθεί από τώρα η πρόταση σε νομοσχέδιο παρακαλώ.

Δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από παράπλευρες απώλειες για αυτούς και όταν η συζήτηση τους έρχεται για τα περί ημών, είναι σύντομη. Τελικά δεν είναι η κρίση που έκανε όλη τη ζημιά, αλλά η διαχείριση της.

Παπαδόπουλος Βασίλης
πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID