EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Beluga: Το αεροσκάφος με την πιο περίεργη όψη στον κόσμο

Το αεροσκάφος με την πιο περίεργη όψη στον κόσμο γιόρτασε τα 20 χρόνια από την πρώτη του πτήση φέτος το Σεπτέμβριο.

Γνωστό ως «Beluga», λόγω της ομοιότητάς του με τη λευκή Αρκτική φάλαινα, το Airbus A300-600ST (τα γράμματα «ST» προέρχονται από τις λέξεις Super Transporter), είναι μοναδικό, όχι μόνο λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής του, αλλά και για το ρόλο που έχει παίξει στην ευρωπαϊκή αεροπορία.

Στις μέρες μας εκτελούνται πάνω από 60 πτήσεις κάθε εβδομάδα με Beluga, τα οποία μεταφέρουν κομμάτια αεροσκαφών για όλα τα προγράμματα της Airbus.


Το μέλλον θα ανήκει στο… «Beluga XL»

Με τα Beluga να πλησιάζουν σχεδόν δύο δεκαετίες ακούραστων υπηρεσιών, φαίνεται πως έχει έρθει ο καιρός για κάτι καινούριο, γράφει ο Miquel Ros στο CNN!

Από την παρθενική πτήση του στις 13 Σεπτεμβρίου του 1994, η Airbus έχει πολλαπλασιάσει σχεδόν πέντε φορές τις παραδόσεις αεροσκαφών.

Κι ενώ δεν έχουν παρθεί ακόμη τελικές αποφάσεις, η εταιρεία μάλλον αναζητά τις επόμενες, πιθανές λύσεις αντικατάστασης της «φάλαινας των αιθέρων».


Το «Beluga XL», όπως ενδέχεται να ονομαστεί ο απόγονος του Beluga, είναι πολύ πιθανό να βασίζεται στα αεροσκάφη A330. Η επόμενη γενιά, αναμένεται να καταστήσει δυνατό το διπλασιασμό των cargo πτήσεων της Airbus σε 120 την εβδομάδα.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID