EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το ντέρμπι βάφτηκε κόκκινο: 1-0 ο Ολυμπιακός τον Παναθηναικό στο Καραισκάκης

«Κόκκινο» ήταν το φετινό σούπερ ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί του Παναθηναϊκού 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση της Σούπερ Λίγκας καταδιώκοντας τον ΠΑΟΚ και να αφήνει τους «πράσινους» έξι βαθμούς πίσω του και εννέα από την κορυφή.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν νευρικό και παρά το συνεχές τρέξιμο των παικτών η έμφαση αμφότερων των ομάδων στην πίεση πάνω στην μπάλα δεν επέτρεψε συγκινήσεις. Το παιχνίδι πήγε στη δύναμη και στις προσωπικές μονομαχίες, άρα ήταν δύσκολο χωρίς να υπάρξει λάθος να δημιουργηθεί κάποια ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός επέλεξε την τακτική με την οποία είχε φύγει νικητής από το Φάληρο την προηγούμενη περίοδο, δηλαδή θωράκισμα των πλευρών για να κόψει τις επελάσεις και τα ρήγματα των πολύ επιθετικών ακραίων μπακ του Ολυμπιακού, Ελ Αμπντελαουΐ και Μασουακού, τους οποίους συνεπικουρούσαν οι Αφελάι και Κασάμι.

Παιχνίδι από τον άξονα ο Ολυμπιακός δεν είχε, καθώς ο Ντομίνγκες έμενε μακριά από τις φετινές εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ, η μπάλα δεν έφτανε στον Μήτρογλου κι έτσι φυσιολογικά οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν, ενώ δεν κατόρθωσαν να εκμεταλλευτούν ούτε κάποια από τις (πολλές) «στημένες μπάλες» που κέρδισαν πέριξ της περιοχής του Στιλ.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός είχε πρώτο ζητούμενο την αμυντική οχύρωση και την καταστροφή της αντίπαλης ανάπτυξης. Με τον Καρέλη μόνο και αποκομμένο στην επίθεση, οι μακρινές μπαλιές με την οποία οι συμπαίκτες του επιζητούσαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητά του ήταν εύκολη υπόθεση για τους αμυντικούς του Ολυμπιακού. Μοιραία λοιπόν η μοναδική άξια αναφοράς φάση στα πρώτα 45 λεπτά ήταν εκείνη στο 14΄, όταν στο γύρισμα του Αφελάι από αριστερά η μπάλα έφτασε στον Μανιάτη που ερχόταν τρέιλερ, αλλά ο Στιλ απέκρουσε το -όχι ιδιαίτερων αξιώσεων- σουτ του διεθνή μέσου.

Στο ίδιο μοτίβο, δηλαδή εκείνο του χαμηλού ρίσκου κυρίως από την πλευρά του Παναθηναϊκού ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, αλλά το γκολ του Τάσου Αυλωνίτη στο 59ο λεπτό άλλαξε τη φυσιογνωμία του αγώνα, όχι όμως και το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ντομίνγκες, που τώρα γύριζε πίσω για να παίρνει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι, εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο στόπερ του Ολυμπιακού, που είχε μπει στο παιχνίδι δύο λεπτά νωρίτερα στη θέση του (τραυματία) Μποτία, έκανε το 1-0 με κεφαλιά, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, έχοντας ξεφύγει από το μαρκάρισμα του Κουτρουμπή.

Οι φιλοξενούμενοι έπρεπε πια, εκ των πραγμάτων, να κάνουν παιχνίδι, όμως οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν απείλησαν ως το τέλος του αγώνα αλλά γλίτωσαν το 0-2 χάρις στον Στιλ, που στο 81΄ απέκρουσε στην αριστερή γωνία του το πέναλτι που είχε κερδίσει ο ίδιος από τον Άγγλο τερματοφύλακα στο 78΄ και κόστισε την αποβολή του... Γιάννη Αναστασίου.

Απορίας άξιο είναι βέβαια γιατί την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει και πάλι ο Μήτρογλου και όχι ο Ντομίνγκες, αφού μετά το επεισόδιο μεταξύ των δύο παικτών στον αγώνα με τη Βέροια, για τον ίδιο λόγο, ο Μίτσελ είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι τα πέναλτι έχει εντολή να τα εκτελεί ο «Τσόρι». Τελικώς ο αγώνας έληξε 1-0, με τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια να μην έχει κάνει ουσιαστικά τελική προσπάθεια και τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, εν προκειμένω τον Ρομπέρτο, να έχει περάσει ένα από τα πιο ήσυχα βράδια της επαγγελματικής καριέρας του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID