EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στάση εργασίας την Τετάρτη στο ΠΑΓΝΗ

Το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η πραγματοποιεί 3ωρη Στάση διαμαρτυρίας τη Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 08πμ – 11πμ και Γενική Συνέλευση στις 08πμ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στη νέα ολοκληρωτική επίθεση της Κυβέρνησης – ΕΕ – Κεφαλαίου σε ότι απομείνει όρθιο στη Δημόσια Υγεία, στους μισθούς μας , τη κοινωνική ασφάλιση και τη σύνταξη, τη σταθερή εργασία και το 8ωρο, τα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Στο σχέδιο νόμου για την ίδρυση της ΕΣΑΝ ΑΕ (Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων - Ανώνυμη Εταιρεία), που δεν αφήνει καμία αυταπάτη για την ολοκληρωτική εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, για τη καθολική εκχώρηση των υπηρεσιών Υγείας στο κεφάλαιο, με τραγικές συνέπειες για εργαζόμενους στην Υγείας και ασθενείς.

Στη τροπολογία του νόμου για την αξιολόγηση που δεν απαντά στο αίτημα των αγώνων μας για κατάργηση του ν.4250. Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση τις επόμενες ημέρες πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά καθολικής ανυπακοής στην εφαρμογή του, όπως έχουμε αποφασίσει στις συνελεύσεις μας και έχουμε υπογράψει.

Στο νέο μισθολόγιο, που σχεδιάζεται και είναι άρρηκτα δεμένο με την αξιολόγηση των εργαζομένων. Αξιολόγηση υπηρεσιών, δομών και νοσοκομείων, όπως θα καθορίζεται από την ΕΣΑΝ ΑΕ, στοχοποιώντας κατ’ αρχήν τις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ, χαρακτηρίζοντας τους υπαλλήλους χαμηλών προσώπων και ταυτόχρονα επιχειρώντας να αποκρύψουν τη συνολική επίθεση στους μισθούς όλων των εργαζομένων, όλων των κατηγοριών.

Στη επιχειρούμενη από τη Κυβέρνηση κατάργηση της μεγαλύτερης εργατικής κατάκτησης, του 8ωρου, σχεδιάζοντας αύξηση των ωρών εργασίας σε 45, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τη κατάργηση του 5θήμερου στο δημόσιο

Στη νέα αντιασφαλιστική επέλαση της Κυβέρνησης που έχει στόχο τα όρια ηλικίας, τις συντάξεις, συνολικά τη κοινωνική ασφάλιση. Επιχειρείται η ίδρυση επαγγελματικών ταμείων, η ενίσχυση ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, η δια βίου εργασία και στο τέλος της εργασιακής μας ζωής η χορήγηση ενός επιδόματος ως σύνταξη.

Στο σχεδιασμό της πλήρης απελευθέρωσης των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, τις 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους στο δημόσιο και η νέα απαίτηση για απολύσεις το 2015.

Στην επιχειρούμενη κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, που έρχεται να επισφραγίσει την επίθεση σε κάθε εναπομείναντα εργατικό και λαϊκό δικαίωμα..

Σε αυτή την επίθεση της Κυβέρνησης , η απάντηση μας πρέπει να είναι καθολική, ταξική και ανυποχώρητη.

Οργανώνουμε τη κλιμάκωση του αγώνα μας στο νοσοκομείο, το συντονισμό της δράσης μας με τα σωματεία της Υγείας, άλλα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δηλώνουμε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τη κυβερνητική πολιτική γιατί είναι η μοναδική μας επιλογή για να έχουμε ελπίδα.

Αγωνιζόμαστε για :

Ακύρωση του ν.4250/2014 για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Κατάργηση της Ε.Σ.Α.Ν. A.E. και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία

Πλήρη χρηματοδότηση του νοσοκομείου αποκλειστικά από τον Κρατικό Προϋπολογισμό
Ουσιαστικές αυξήσεις των αποδοχών μας – Άμεση πληρωμή υπερωριών - εφημεριών

Μείωση ωρών εργασίας – ανθρώπινες συνθήκες – μέτρα για την πρόληψη και προστασία – μέτρα και για την Υγιεινή και Ασφάλεια.

Δημόσιο καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης - αξιοπρεπείς συντάξεις - Ένταξη μας στα Βαρέα και ανθυγιεινά.

Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων

Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID