EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Χρυσάφι πληρώνουν οι ανασφάλιστοι το νοσήλια

Παράνομες χρεώσεις καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Τέλος δεν έχει ο Γολγοθάς που βιώνουν χιλιάδες  ανασφάλιστοι Έλληνες πολίτες στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν μια ελάχιστη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ώστε να μην πεθάνουν αβοήθητοι.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού καταγγέλλει δυο ακόμη περιπτώσεις άτυχων συμπολιτών μας που πληρώνουν ακριβά το τίμημα της ανεργίας και της ανέχειας και ακόμη πιο ακριβά τη νοσηλεία τους σε δημόσια νοσοκομεία.

Στη πρώτη περίπτωση, θύμα της γραφειοκρατίας και των ανάλγητων μνημονιακών πολιτικών είναι ένα ανασφάλιστο παιδί μόλις 12 ετών, που στα τέλη Αυγούστου  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη μετά από ατύχημα με πολλά θλαστικά τραύματα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για δύο ημέρες ως επείγον περιστατικό.

Το νοσοκομείο ζητά σήμερα από τους ανασφάλιστους γονείς του παιδιού 600 € ως νοσήλια. Σύμφωνα με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού η χρέωση αυτή είναι εντελώς παράνομη, αφού βάσει εγκυκλίου αλλά και των σχετικών ανακοινώσεων της κυβέρνησης οι ανασφάλιστοι χρήζουν ΔΩΡΕΑΝ νοσηλείας σε ΟΛΑ τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας από τον περασμένο Ιούνιο (ΦΕΚ 1465, 05/06/2014).

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ασθενή του ιατρείου, ο οποίος νοσηλεύτηκε το 2013 στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και για αυτή την νοσηλεία χρεώθηκε με 4.500 € ,ένα χρέος που μεταφέρθηκε στην εφορία αφού ο άνθρωπος δεν είχε την δυνατότητα να το πληρώσει.

Πριν ένα μήνα, στο ίδιο νοσοκομείο, τοποθετήθηκε στον ασθενή εμφυτεύσιμος απινιδωτής, καθώς η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο ασθενής ακολούθησε την διαδικασία που περιγράφει το ΦΕΚ 1465  και η οικογένειά του αναμένει την τριμελή επιτροπή να συνεδριάσει και να αποφασίσει για την τύχη του.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του η επιτροπή αυτή δεν έχει συνεδριάσει ποτέ μέχρι σήμερα και ήδη έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλές αιτήσεις πολιτών που αναμένουν την νοσηλεία τους.

Και οι δυο αυτές περιπτώσεις αφορούν σε πολύ σοβαρά ιατρικά περιστατικά και όχι μια απλή επίσκεψη στο γιατρό. Ειδικά, ο ασθενής – που έχει βαριά καρδιακή ανεπάρκεια και ενδεχομένως θα χρειαστεί μεταμόσχευση καρδιάς – ζει τώρα με την αγωνία ενός επιπρόσθετου χρέους στην εφορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα δύο παραπάνω περιστατικά έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Υγείας εδώ και δυο εβδομάδες, αλλά προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την διευθέτηση του προβλήματος.

Την ίδια ώρα, αρκετοί είναι ανασφάλιστοι που ενώ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας δεν πηγαίνουν καν στο νοσοκομείο υπό τον φόβο υπέρογκων χρεώσεων. 
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID