EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η παγκόσμια οικονομική φούσκα είναι έτοιμη να σκάσει..

H παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε δυσχερέστατο σημείο, προειδοποιούν επενδυτές που γνωρίζουν πολύ καλά τι θα επακολουθήσει.

Αν και οι δείκτες της Wall Street, δηλαδή οι S&P 500 και ο Dow Jones, σημείωσαν την περασμένη Πέμπτη κέρδη-ρεκόρ, ο Ελβετός επενδυτής Marc Faber δεν σταματά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Όλοι οι τομείς της οικονομίας αποτελούν μια φούσκα», δήλωσε την Παρασκευή o Faber προς το ειδησεογραφικό δίκτυο κάλυψης οικονομικών θεμάτων CNBC. O Faber ισχυρίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα ότι οι μαζικές αγορές επενδυτικών αγαθών από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α (σ.σ. pentapostagma.gr – Federal Reserve) και τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια έχουν οδηγήσει σε πληθωριστικές τιμές μετοχών.

Ο καταλύτης για την κατάρρευση των αγορών, όπως προβλέπει ο Ελβετός επενδυτής, μπορεί να αποτελέσει μία «αύξηση των επιτοκίων, που δεν θα έχει πραγματοποιηθεί από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α», αναφερόμενος στην αύξηση της απόδοσης των ομολόγων.

Ο Faber εξέφρασε επίσης ανησυχίες και για τους Αμερικανούς καταναλωτές: «Το κόστος διαβίωσης τους έχει αυξηθεί περισσότερο από την αύξηση των μισθών τους, και έτσι συμπιέζονται. Αυτός είναι και ο λόγος που το εμπόριο δεν πηγαίνει τόσο καλά».

Η παγκόσμια ύφεση θα οδηγήσει σε ένα νέο σοκ τις αγορές, προειδοποιεί ο Faber: «Η μεγάλη έκπληξη θα είναι ότι η παγκόσμια οικονομία θα επιβραδυνθεί και θα οδηγηθεί σε ύφεση. Αυτό θα αποτελέσει ένα σοκ για τις αγορές»..

Η ισχυροποίηση του δολαρίου τους δύο τελευταίους μήνες, και η πρόβλεψη του Ελβετού επενδυτή για την παγιοποίηση αυτής της κατάστασης, σημαίνει ουσιαστικά ότι περιορίζεται η διεθνής ρευστότητα (σ.σ. pentapostagma.gr – international liquidity is tightening).

Στις Η.Π.Α. αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο επικρατεί ένα οικονομικό σύστημα «διττής οικονομίας»: οι πλούσιοι συνεχίζουν γίνονται πλουσιότεροι και όλοι οι υπόλοιποι παλεύουν: «Όμως οι πλούσιοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν τον φόρο πλούτου σύντομα, ειδικότερα στην Ευρώπη»..

O Faber πιστεύει, δίχως να ξεφεύγει από τη νεοφιλελεύθερη οικονομική θεώρηση, ότι ο καλύτερος τρόπος για να επανακάμψουν οι οικονομίες του κόσμου είναι να μειωθεί το μέγεθος της κυβέρνησης, γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται από τα δεδομένα των τελευταίων ετών.

Εντούτοις, οι προβλέψεις και οι προειδοποιήσεις του είναι σωστές καθώς είναι βέβαιο ότι η παγκόσμια οικονομία αποτελεί μία τεράστια φούσκα, σε όλους της τους τομείς, που είναι έτοιμη να «σκάσει»..


 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID