EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Νέα τιμολογιακή πολιτική στις συγκοινωνίες και ευρεία αναδιάταξη των λεωφορειακών γραμμών, που θα συνδυαστούν με το δίκτυο του μετρό φέρνει ο Σεπτέμβριος.

Ξεκινά απο σήμερα Πέμπτη η προπώληση των εισιτηρίων και των καρτών του ΟΑΣΑ με τις μειωμένες τιμές, που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική στις συγκοινωνίες θα συνδυαστεί με ευρεία αναδιάταξη των λεωφορειακών γραμμών, ώστε να συνδυαστούν με το δίκτυο του μετρό, το οποίο γίνεται η ραχοκοκαλιά της μετακίνησης, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στην αναδιάρθρωση των γραμμών υπεισέρχονται και κοινωνικά κριτήρια καθώς θα υπάρξει μέριμνα για την καλύτερη εξυπηρέτηση νοσοκομείων και νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Καθιερώνονται επίσης κάρτες τριμηνιαίας ή εξαμηνιαίας διάρκειας.

Αναλυτικότερα:

Καθιερώνεται ένας τύπος εισιτηρίου για όλα τα μέσα μεταφοράς με τιμή 1,20 ευρώ και διάρκεια 70 λεπτών. Αντικαθιστά το εισιτήριο για όλα τα μέσα που κοστίζει σήμερα 1,40 ευρώ και έχει διάρκεια 90 λεπτά όπως επίσης και το εισιτήριο μονής διαδρομής για λεωφορεία - τρόλεϊ - τραμ που κοστίζει 1,20 ευρώ.
• Καθιερώνεται κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα με μηνιαίο κόστος 30 ευρώ. Η κάρτα αυτή αντικαθιστά την ήδη υπάρχουσα για όλα τα μέσα ύψους 45 ευρώ καθώς και τη μηνιαία για λεωφορεία - τρόλεϊ - τραμ των 20 ευρώ.
• Εισάγονται τριμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών ύψους 85 ευρώ και εξαμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών ύψους 165 ευρώ.
• Η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών διαμορφώνεται στα 320 ευρώ.
• Καθιερώνεται πενθήμερο εισιτήριο ύψους 10 ευρώ και καταργείται το ισχύον σήμερα εισιτήριο των 7 ημερών αξίας 14 ευρώ.

Καταργήσεις

Παράλληλα, αναδιατάσσονται σταδιακά οι φορείς των συγκοινωνιών και καταργούνται οι τρεις εταιρείες. Προβλέπεται να δημιουργηθεί ένας όμιλος με το όνομα Συγκοινωνίες Αθηνών, στη θέση του ΟΑΣΑ, της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) και της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες). Η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών έχει δεσμευθεί πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις και, εάν περισσεύουν ειδικότητες, θα μετακινηθούν. Αντίθετα, προβλέπεται να γίνουν προσλήψεις ειδικά στους τομείς των οδηγών και των τεχνικών. Γίνεται λόγος συγκεκριμένα για 450 προσλήψεις στην ΟΣΥ και 200 στη ΣΤΑΣΥ, σύνολο 650 νέοι εργαζόμενοι.

Σήμερα 28/08/2014 θα επισκεφτεί το αμαξοστάσιο Ρουφ των τρόλεϊ ο Υπουργός Μεταφορών και ο Πρωθυπουργός.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID