EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πώς θα πληρωθούν, όσοι δουλέψουν το 15αύγουστο

Κλειστές θα μείνουν οι επιχειρήσεις αυτό τον Δεκαπενταύγουστο, παρά το γεγονός ότι συμπίπτει με εργάσιμη ημέρα.

Από την αργία εξαιρούνται επιχειρήσεις και εργαζόμε­νοι που λει­τουργούν και εργάζονται νόμιμα κατά τις Κυ­ριακές σύμ­φωνα με το Β.Δ. 748/1966 (εστιατόρια, ξενοδοχεία, κλι­νικές, συγκοινωνίες κ.λπ.).

Σύμφωνα με το protothema.gr, στους εργαζόμενους που αμείβονται με ημε­ρο­μί­σθιο, που δεν θα απασχοληθούν κατά την ημέ­ρα αυτή θα κα­τα­βληθεί το καταβαλλόμενο ημερο­μίσθιό τους.
Σε όσους εργαζόμενους αμείβονται με μηνιαίο μι­σθό, δεν οφείλεται επιπλέον ημερο­μίσθιο αλλά θα κατα­βληθεί πλήρης ο μισθός του μηνός Αυ­γούστου παρότι δεν θα απασχοληθούν την ημέρα αυτή.

Στους εργαζόμενους που θα απασχοληθούν κατά την ημέρα αυτή νόμιμα ή παρά­νομα, θα κα­ταβληθεί:

α) σε όσους αμείβονται με ημερομίσθιο, το ημε­ρο­μίσθιό τους προσαυξημένο κατά 75%, και

β) σε όσους αμείβονται με μηνιαίο μισθό, θα κα­τα­βληθεί μόνο η προσαύξηση του 75% επί του νο­μίμου 1/25ου του μηνιαίου μισθού τους.

Όσοι εργαζόμενοι στην περίοδο αυτή βρίσκο­νται σε κα­νονική άδεια η ημέρα αυτή δεν θα υ­πολογισθεί ως άδεια και θα πάρουν μια μέρα επι­πλέον ημέρα άδειας στο τέλος της αδείας τους.

Στους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερο­μί­σθιο και βρίσκονται σε άδεια, οφείλε­ται το ημερο­μί­σθιο της ημέρας αυτής παρότι βρίσκονται σε άδεια. Στους εργαζόμενους που εργάζονται νόμιμα την πε­ρίο­δο αυτή και απουσιάζουν αυθαίρετα προ και με­τά την 15η Αυγούστου δεν οφείλεται το ημερομίσθιο της ημέρας αυ­τής. Αν απουσιάσουν προ μόνο ή μετά μόνο οφείλεται το ημερομίσθιο.
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID