EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους τα οποία τα παίρνει το Δημόσιο

Στην κυριότητα του Δημοσίου θα αρχίσουν να περιέρχονται από το 2015 όσα ακίνητα δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο, τα λεγόμενα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη». Όπως γράφουν…

Τα Νέα συνιδιοκτήτες που δεν έχουν κάνει όλοι δήλωση για το μερίδιο τους, μετανάστες, όσοι έχουν ιδιοκτησία χωρίς ξεκάθαρους τίτλους είναι μεταξύ αυτών που κινδυνεύουν άμεσα αν δεν σπεύσουν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα μέσα στους επόμενους μήνες. Πρόκειται για τα λεγόμενα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη» η κτηματογράφηση των οποίων ξεκίνησε την περίοδο 1997-1999 σε 340 περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Σε περίπτωση που ένα ακίνητο περιέλθει στην κυριότητα του Δημοσίου, οι ιδιοκτήτες μπορούν να προσφύγουν δικαστικά αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση και όχι για να επανακτήσουν το ακίνητο. Ο αριθμός των ακινήτων «αγνώστου ιδιοκτήτη» ανέρχεται σε 200.000, εκ των οποίων 160.000 είναι οικόπεδα και αγροτεμάχια, και 40.000 κτίρια, διαμερίσματα και καταστήματα.

Όπως προβλέπεται από τον νόμο, όσα ακίνητα δεν δηλωθούν εγκαίρως στο Κτηματολόγιο-η συνολική προθεσμία είναι 12 χρόνια από την ίδρυση Κτηματολογικού Γραφείου σε μια περιοχή για τους ιδιοκτήτες που κατοικούν στην Ελλάδα και 14 για τους κατοίκους εξωτερικού, για τα παλαιά προγράμματα-θα περιέρχονται στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα ακίνητα που κινδυνεύουν άμεσα, από το 2015, βρίσκονται σε 20 περιοχές: Αγία Τριάδα (Θεσ/νίκη), Μεθώνη, (Πιερία), Μέγας Αλέξανδρος (Δράμα), Άγιος Ανδρέας (Καβάλα), Άβατο (Ξάνθη), Εράσμιος (Ξάνθη), Αίγειρος (Ροδόπη), Πηγές (Καβάλα), Καλαμπάκι (Δράμα), Πευκοδάσος (Κιλκίς), Πολύκαστρο (Κιλκίς), Μεσιά (Κιλκίς), Φιλοθέη (Άρτα), Αγία Βαρβάρα (Ημαθία), Γλινός (Τρίκαλα), Μαρτίνο (Φθιώτιδα), Παράλιο Άστρος (Αρκαδία), Ασπρόχωμα (Μεσσηνία), Άστρος (Αρκαδία), Λαίικα (Μεσσηνία).

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID