EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Δεν θα χρειαστούμε τρίτο πακέτο διάσωσης», είπε ο Σαμαράς… Ε βέβαια, αφού θα τα ξεπουλήσετε όλα…

Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλα δάνεια διάσωσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. «Όχι, δεν θα το χρειαστούμε», απάντησε ο πρωθυπουργός όταν ερωτήθηκε από την εφημερίδα εάν η χώρα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης. Ο κ. Σαμαράς αμφισβήτησε ακόμη τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για χρηματοδοτικό κενό 12,5 δισ. ευρώ κατά τα επόμενα χρόνια.

«Δεν βλέπω ένα τέτοιο κενό, γιατί το έχουμε ήδη καλύψει σε μεγάλο βαθμό. Έχουμε πολλές ιδέες για το πώς θα καλύψουμε το υπόλοιπο, χωρίς να λάβουμε νέα δάνεια», είπε και πρόσθεσε ότι η τρόικα αναγκάστηκε πολλές φορές στο παρελθόν να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της, γιατί η Αθήνα ξεπέρασε τους στόχους.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε, επίσης, βέβαιος ότι η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση και η ανάπτυξη θα βοηθήσει να μπουν ξανά σε τάξη τα δημόσια οικονομικά.

«Η χώρα θα μπορέσει να τηρήσει τη συμφωνία της με τους πιστωτές για μείωση του χρέους από το 175% του ΑΕΠ σήμερα σε επίπεδα κάτω του 110% έως το 2022. Αυτό θα είναι δυνατόν, εφόσον «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους»», είπε, τονίζοντας πως η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις αλλά και ότι οι πιστωτές πρέπει «να τηρήσουν αυτό που είπαν: Να συζητήσουν για την ελάφρυνση του χρέους, μόλις η Ελλάδα έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα».

Πηγή: Hellasforce


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID