EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Ποντικοί» τρώνε χρήματα από τις συντάξεις του ΙΚΑ;

Μια τεκμηριωμένη καταγγελία-σοκ φέρνει στην επιφάνεια τις εφιαλτικές καταστάσεις που ζουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ.

Εκτός από τις δραματικές περικοπές που έχουν υποστεί στις συντάξεις από τις κυβερνήσεις του μνημονίου, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις «περικοπές» που κάνει το ίδιο το σύστημα πληρωμών.

Συνταξιούχος του ΙΚΑ πήγε σε ATM να κάνει ανάληψη της σύνταξης. Με έκπληξη διαπίστωσε ότι ήταν κατά πολύ μειωμένο το ποσό σε σχέση με εκείνο που λάβαινε μέχρι σήμερα. Με απόγνωση άρχισε να ψάχνει το πώς και γιατί. Στο ίδιο ATM ζήτησε την κίνηση του λογαριασμού του. Στο σχετικό σημείωμα είδε έκπληκτος ότι είχε πιστωθεί στο λογαριασμό το μισό ποσό από τη σύνταξη που λάβαινε.

Αμέσως προσπάθησε να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ προκειμένου να πληροφορηθεί την αιτία που κατεβλήθη η σύνταξή του μειωμένη κατά 50 %. Ανεπίσημα δόθηκε η απάντηση ότι ολόκληρο το ποσό της σύνταξης έχει καταβληθεί κανονικά από το σύστημα πληρωμών του ΙΚΑ. Εάν ισχύει αυτό όμως τι έχει συμβεί στο δρόμο; Γιατί στα ηλεκτρονικά συστήματα για να αλλάξει κάτι, γίνεται μόνο από ανθρώπινο χέρι…

Επίσης η πιθανότητα λάθους αποκλείεται γιατί κατά λάθος θα μπορούσε να εμφανιστεί οποιοδήποτε άλλο ποσό και όχι το μισό ποσό της σύνταξης ακριβώς…

Ποιο ανθρώπινο χέρι του συστήματος μπήκε και άρπαξε τα χρήματα του συνταξιούχου;

Ποιοι είναι συνεργοί της άθλιας αυτής κλοπής;

Πόσες ανάλογες περιπτώσεις συνταξιούχων έχουν διαπιστωθεί;

Το ΙΚΑ ελέγχει αν γίνεται σωστά η δουλειά που έχει αναθέσει σε τράπεζες;

Πώς γίνεται ο έλεγχος της ασφάλειας πληρωμών;

Η διοίκηση του ΙΚΑ πρέπει να παρέμβει άμεσα και να δώσει πειστικές απαντήσεις γιατί για έναν ηλικιωμένο συνταξιούχο, που περιμένει να ζήσει με τα λίγα ευρώ που παίρνει, είναι μια Οδύσσεια το να ψάξει να βρει ποιος του άρπαξε τα χρήματα και να τα αναπληρώσει.

Η έρευνα συνεχίζεται για την έκταση του φαινομένου.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID