EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Υπεγράφη διετής επιχειρησιακή σύμβαση στην Alpha Bank

Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank και η διοίκηση της τράπεζας προχώρησαν στην υπογραφή νέας διετούς επιχειρησιακής σύμβασης καθώς και στην υπογραφή νέου ενιαίου οργανισμού για όλους τους εργαζομένους στην Alpha Bank.
 
Έτσι, η Alpha Bank γίνεται η πρώτη τράπεζα, μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, που προχωρά στην υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης και μάλιστα με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, αν λάβει κανείς υπόψη του το περιβάλλον μέσα στο οποίο επετεύχθη η συμφωνία.

Οι βασικοί άξονες της νέας σύμβασης είναι:

    Διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων.
    Διατηρείται το πλαφόν των 1.800 ευρώ.
    Προβλέπονται αυξήσεις από 12,5% - 28,6% σε μία σειρά επιδομάτων.
    Υπάρχει δέσμευση της Τράπεζας για διατήρηση των θέσεων εργασίας.
    Απόλυτη διασφάλιση στο κείμενο του Ενιαίου Οργανισμού διατήρησης όλων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και των Πειθαρχικών Οργάνων.
    Οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού θα ακολουθούν πάντοτε την εργατική νομοθεσία.
    Διατηρούνται όλοι οι υπηρεσιακοί κλάδοι και οι βαθμοί.
    Διατηρούνται σε απόλυτη ισχύ οι τακτικές μηνιαίες αποδοχές που διαμορφώνονται από το βασικό μισθό και τα επιδόματα σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το Νόμο και την πολιτική αμοιβών της Τράπεζας.
    Εξακολουθεί να είναι σε ισχύ το αποταμιευτικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης προσωπικού παροχής εφάπαξ (ΑΧΑ).
    Επεκτείνεται η σωρευτική χορήγηση μειωμένου ημερήσιου ωραρίου για τη φροντίδα τέκνων στο σύνολο των εργαζομένων στην τράπεζα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank κ. Τάσος Γκιάτης μετά την υπογραφή της συμφωνίας δήλωσε: «Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος και δικαιωμένος. Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την χώρα και την οικονομία, κατορθώσαμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Δεν υποκύψαμε ούτε σε εκβιαστικά διλήμματα, ούτε μπήκαμε στον πειρασμό να υψώσουμε «σημαίες επανάστασης» βάζοντας τον προσωπικό μας όφελος πάνω από το συνολικό. Με σύνεση, υπομονή και επιμονή για σχεδόν 50 ημέρες προσπαθήσαμε με την διοίκηση της Τράπεζας να βρούμε κοινά αποδεκτή λύση.

Το σημερινό αποτέλεσμα μας δικαιώνει πλήρως και αφήνουμε στην κρίση των εργαζομένων στην Τράπεζα, εκείνους που για λόγους συνδικαλιστικής επιβίωσης εμπορεύονταν την καταστροφή.»



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID