EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η βασίλισσα της Αγγλίας πληρώνει φόρους, οι εφοπλιστές στην Ελλάδα όχι…

Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη

Δεν είναι μόνο το Ποτάμι, δεν είναι μόνο η Εληά, τα φαινόμενα δυσοσμίας συνεχώς αυξάνουν και αποκτούν ταυτότητα.

Η Ελλάδα δεν θα έμπαινε σε κανένα μνημόνιο αν οι εφοπλιστές πλήρωναν τα 16 δις ευρώ φόρους κάθε χρόνο, που τους αναλογούν.

Μεγάλο παραμένει το πρόβλημα μνήμης των ΜΜΕ και το κλίμα υψηλής προστασίας που προσφέρουν αυτά στα ντόπια αφεντικά, που ετοιμάζονται να ξαναφάνε τα δάνεια και τα λεφτά απο τα ευρωπαικά προγράμματα μοιράζοντας ψίχουλα στο λαό και βάζοντας τους υπαλλήλους τους να τάζουν στους ιθαγενείς ψεύτικες ελπίδες περί ανάπτυξης, για να μη βγούν στο αντάρτικο πρίν την ώρα που πρέπει.

Η τραγική οικονομική κατάσταση συνεχώς επιβαρύνεται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ενώ το μίσος όλων κατά της της κεντρικής κυβέρνησης των Αθηνών, που συνεχώς κάνει κακοδιαχείριση, αυξάνει δείχνοντας την ανάγκη της αυτονόμησης των περιφερειών της  χώρας μέσω ενός νέου συντάγματος που ετοιμάζεται.

Αγνοώντας το παιγνίδι που εξελίσσεται με στόχο τη διάλυση της χώρας, αρκετοί υποψήφιοι δήμαρχοι συνεχίζουν να βοηθούν στην αφαίμαξη της χώρας στρέφοντας τον κόσμο σε ανάγκες που ευνοούν επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι αυτό τπου χρειάζεται η χώρα, δηλαδή την ανάπτυξη και τη παραγωγή.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του Πειραιά Μώραλης υποστηριζόμενος απο τον εφοπλιστική Μαρινάκη ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Πειραιά, μιλώντας στο MEGA με καθήλωσε με τους αναπτυξιακούς “στόχους” που έχει βάλει για να αναμορφώσει το Πειραιά, με κορυφαία τα ακόλουθα “δείγματα”…

1) «Το πρόβλημά μας είναι ότι έφυγαν οι εφοπλιστές από τον Πειραιά», λέει ο Μώραλης που κατεβαίνει με τη παράταξη «Πειραιάς Νικητής» επισημαίνοντας την εκτίμηση που τρέφει ο Πειραϊκός λαός για τον εφοπλιστικό κόσμο!

2)  Ο Μώραλης “δεσμεύθηκε” να διεκδικήσει πόρους από κοινοτικά προγράμματα χωρίς να ζητήσει χρήματα από την κεντρική εξουσία!

3) Ο Μώραλης τάχθηκε κατά της μεταφοράς του δικαστικού μεγάρου έξω από το κέντρο της πόλης! «Είναι πολύ σημαντικό για τον Πειραιά να διατηρήσει τα δικαστήρια στην πόλη. Θα είναι μεγάλη ήττα για τον Πειραιά αν φύγουν τα δικαστήρια»!

4) Τέλος, ο Μώραλης ξεκαθάρισε πως ηγείται ενός πολυσυλλεκτικού και υπερκομματικού ψηφοδελτίου και τοποθέτησε την ιδεολογική του ταυτότητα στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Πρόκειται για ένα ακόμη Ποτάμι, για μια ακόμη Εληά, για ένα ακόμη δότη…

Η παράταξη «Πειραιάς Νικητής» είναι ένα ακόμη εργαλείο που φτειάχτηκε για να αντιπροσωπεύσει αυτό που λείπει στη σκακιέρα όλων των σκέψεων και όχι αυτό που χρειάζεται. Στόχος του συστήματος δεν είναι να γίνει κάτι σωστό αλλά να ελέγχεται η χώρα με δική του αντιπροσώπευση.
Οι εφοπλιστές ούτε ένα καράβι δεν φτειάχνουν στην Ελλάδα αλλά ούτε και φόρους πληρώνουν.
Ο κ. Μώραλης ψάχνεται να στηρίξει τους εφοπλιστές, αφού οι άλλοι επιχειρηματίες έχουν άλλους… Το νέο Σύνταγμα ελπίζω να μη αναφέρει τίποτα υπέρ των εφοπλιστών. Όλοι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν και όποιου δεν αρέσει, το λέει απερίφραστα, δημόσια σαν άντρας και φεύγει.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι πλυντήριο του καθενός είτε αυτός είναι Γερμανός είτε αυτός είναι Ρώσος είτε αυτός είναι Αμερικανός είτε αυτός είναι Έλληνας είτε αυτός είναι “Έλληνας” είτε αυτός είναι οτιδήποτε άλλο.

Πρός το παρόν, οι εφοπλιστές του “κόσμου” με 300,000 ευρώ με τον επενδυτικό νόμο Σαμαρά γίνονται Έλληνες υπήκοοι και φυσικά δεν πληρώνουν ή πληρώνουν ασήμαντους φόρους στη πτωχευμένη Ελλάδα.

Κανείς πολιτικός με βάση αυτό δεν δικαιούται να ομιλεί. Ο λόγος του είναι ύβρις.
Είναι αστείο να ασχολείται κανείς για το που θα πάει το Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά και να μη ασχολείται με την οργάνωση μικρών παραγωγικών έργων. Τα κοινωφελή έργα και η κατασκευή πεζοδρομίων πάλι για το οποίο σκίζεται ο παρών δήμαρχος Πειραιά Μιχαλολιάκος είναι άλλη μια άνευ ουσίας επιλογή.

Στην Ελλάδα τα ευρωπαϊκά προγράμματα τα παίρνουν όλοι για να γίνονται δουλίτσες και όχι για να γίνει έργο. Πόσα δεν έχουν γίνει και πόσοι θα έπρεπε απο τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες να είναι μέσα στη στενή…

Η δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ έχουν εγκληματίσει κατά του Ελληνικού λαού, γιατί είναι αδιανόητο μετά απο τόσα έργα που έχουν γίνει στην Ελλάδα με επιδοτήσεις απο την ΕΕ, να μην υπάρχει έργο που να ενισχύει τη παραγωγή της χώρας και ταυτόχρονα να μη τιμωρείται για τα σκάνδαλα που ανακαλύπτονται πλήν ελαχίστων κανένας.

Είναι δυνατόν ακόμη και μη πολιτικά πρόσωπα να προστατεύονται νομικά για τις πράξεις τους και σε αυτή τη Βουλή να μη παραιτείται κανένας; Tί σημαίνει αυτό;

Σημαίνει αυτό που λέω συνήθως. Όλοι είναι μια παρείτσα και στο χάρτη της διαπλοκής που ελέγχει τη χώρα σε κάθε περίπτερο-γωνία είναι ο κατάλληλος άνθρωπος που προωθεί τα παιδιά του συστήματος και κόβει τους άλλους.

Ο λόγος που ασχολήθηκα με το Δήμο του Πειραιά είναι γιατί έζησα πολλά χρόνια σε αυτή τη πόλη και γνωρίζω τα πράγματα πολύ καλά. Δεν γεννήθηκα στο Κολωνάκι αλλά στα Καμίνια, στην Αχαρνών 19. Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Έχω συγκεκριμένο σχέδιο ανάτπυξης για τη χώρα. Δεν είμαι ονειροπόλος αλλά ρεαλιστής, Μέσα στο ρεαλισμό όμως των πραγμάτων χρειάζεται και η φιλοσοφία, που δυστυχώς ούτε αυτή σας έκαναν να την αγαπήσετε. Οι “δάσκαλοι” έκαναν business… Ήθελαν να “βλέπουν” μόνο εκείνοι. Πληρώστε κορόιδα.
Φλάς δεξιά λέω.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID