EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έκαναν 11 μήνες να διώξουν τον γιατρό με το πλαστό πτυχίο, τη Ferrari και το ιδιωτικό αεροπλάνο

 Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2013 από έκθεση του σώματος επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας. Ο Ιωάννης Καστάνης έχοντας καταθέσει πλαστούς τίτλους σπουδών επί 13 χρόνια ήταν διορισμένος από το ελληνικό κράτος ως γιατρός και μάλιστα υπηρετούσε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου ως διευθυντής.

Από τότε, μόλις στις 15 Μαΐου, όπως αναφέρει ο ιστότοπος capital.gr με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη, ανακλήθηκε ο διορισμός του στο δημόσιο ενώ ο ίδιος εδώ και μήνες έχει εξαφανιστεί και εκτιμάται ότι βρίσκεται στο εξωτερικό.

Αλλωστε, όπως είχε αποκαλύψει πέρυσι το Νοέμβριο η εφημερίδα realnews, ο Ιωάννης Καστάνης ήταν κάτοχος τριών ΑΦΜ και τριών δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, οδηγούσε Ferrari και ήταν ιδιοκτήτης αεροσκάφους.

Οι «τίτλοι σπουδών» του από το πανεπιστήμιο Ρώμης La Sapienza, τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας ήταν πλαστοί.

Τη συγκεκριμένη πλαστογραφία, όμως, ουδείς μπορούσε να διαπιστώσει αφού μέχρι πρόσφατα κανείς δεν προέβαινε σε ταυτοποίηση των στοιχείων, προκειμένου να ελεγχθεί η πιστότητα των δικαιολογητικών.

Αρκούσε η αναγνώριση του τίτλου σπουδών από το ΔΙΚΑΤΣΑ και οι επικυρωμένες μεταφράσεις των πιστοποιητικών από την αστυνομία. Αν όμως τα πιστοποιητικά ήταν πράγματι γνήσια, αυτό δεν ελεγχόταν ποτέ.

Η απόφαση του διορισμού του γιατρού - μαϊμού στη συγκεκριμένη θέση δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2000, επί υπουργίας του Λάμπρου Παπαδήμα.

Όμως, η απάτη ξεκινά ουσιαστικά από το 1993, όταν ο Ιωάννης Καστάνης αποκτά από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης τους επαγγέλματος. Πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, κάνει την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας.

Στα 13 χρόνια που μεσολάβησαν ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν.
Η αρχή του νήματος...

Η περίεργη αυτή υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας. Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ήταν καταπέλτης. Με τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας. Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες.

Επιπλέον, όπως έλεγε το πόρισμα, ο φάκελος στο υπουργείο Υγείας για την επιλογή του ως Διευθυντής στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου είχε εξαφανισθεί. Το ίδιο και ο υποτιθέμενος γιατρός, ο οποίος από τον Ιούλιο του 2013 δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στη θέση του.

Παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αλλά δεν παρουσιάστηκε για να απολογηθεί. Όπως λένε οι πληροφορίες, παραμένει «εξαφανισμένος» παρά το γεγονός πως εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Ο «γιατρός» έχει διαφύγει όπως λένε οι πληροφορίες στο εξωτερικό, ήδη από το 2013 όταν και ξεκίνησε να ερευνά την υπόθεση.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID