EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΣΟΚ στη Ν. Κορέα: Βρέθηκαν νεκρά παιδιά που είχαν δέσει τα κορδόνια τους για να μη χωρίσουν

Σε κλάματα ξέσπασε ο δύτης που αναγκάστηκε να χωρίσει για να ανασύρει στην επιφάνεια δύο μαθητές, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, οι οποίοι βρέθηκαν μέσα στο ναυάγιο με δεμένα μεταξύ τους τα κορδόνια των παπουτσιών τους, ώστε να τους βρουν μαζί. «Άρχισα να κλαίω γιατί σκέφτηκα ότι δεν ήθελαν να χωρίσουν», δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Kyunghyang Shinmun.

Στα σκοτεινά και παγωμένα νερά που έχουν σκεπάσει το πλοίο, οι δύτες έχουν ως μοναδικό «μέσο» τα χέρια τους, αφού μόνο ψηλαφώντας μπορούν να εντοπίσουν τα θύματα του ναυαγίου. Από τους 476 επιβαίνοντες, οι 339 ήταν μαθητές και οι καθηγητές τους από το Γυμνάσιο Ντανγουόν, στο προάστιο Ανσάν στα περίχωρα της Σεούλ, που πήγαιναν εκδρομή στις 16 Απριλίου όταν βυθίστηκε το οχηματαγωγό Sewol το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ίντσεον κοντά στη Σεούλ στο νησί Τζέζου.

Τους 159 έχει φθάσει ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ενώ 174 συνολικά άνθρωποι έχουν διασωθεί. Το Sewol βυθίστηκε, όπως εικάζουν οι αρχές, εξαιτίας ανθρωπίνου σφάλματος ή μηχανικής βλάβης. Την ώρα που ξεκίνησε να βυθίζεται, το πλήρωμα είπε στους μαθητές να παραμείνουν στις καμπίνες τους. Οι περισσότεροι υπάκουσαν και πνίγηκαν. Όσοι δεν υπάκουσαν ή δεν ενημερώθηκαν από το πλήρωμα, ανέβηκαν στο κατάστρωμα και διασώθηκαν.

Στο σχολείο όπου φοιτούσαν τα θύματα ξεκίνησαν και πάλι τα μαθήματα σήμερα. Λουλούδια έχουν τοποθετηθεί στις φωτογραφίες των θυμάτων ντυμένων με τη σχολική τους στολή που αναρτήθηκαν στο σχολείο. Στις τάξεις των μαθητών που θεωρούνται αγνοούμενοι, οι συμμαθητές τους έχουν αφήσει μηνύματα πάνω στα θρανία, στους πίνακες ή στα παράθυρα παρακαλώντας για την επιστροφή τους.

Όπως αποδείχθηκε, τοπλοίο, βάρους σχεδόν 7.000 τόνων με μήκος 146 μέτρα και πλάτος 22, έφερε φορτίο τρεις φορές μεγαλύτερο του επιτρεπτού--με βάση τις επίσημες προδιαγραφές, το οποίο ήταν πλημμελώς τοποθετημένο. Όπως είπε στο Reuters ο Μουν Κι-αν, στέλεχος της εταιρείας Uryeon (Union Transport Co.) που επιβλέπει τη φόρτωση του πλοίου, το Sewol μετέφερε 105 κοντέινερ, εκ των οποίων κάποια έπεσαν στη θάλασσα όταν πήρε κλίση.

Ο καπετάνιος, ο 69χρονος Λι Τζουν-σεόκ, και δύο μέλη του πληρώματος θα εκπροσωπηθούν από δικηγόρο που όρισε το δικαστήριο ενώ έχουν συλληφθεί κατηγορούμενοι για εγκληματική αμέλεια. Νωρίτερα, τέσσερα μέλη του πληρώματος ζήτησαν συγγνώμη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες γιατί εγκατέλειψαν το πλοίο την ώρα που βυθιζόταν κι ενώ οι επιβάτες του βρίσκονταν ακόμη μέσα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID