EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απολύσεις από την ΟΣΥ για πλαστά δικαιολογητικά και αλλαγές στον εσωτερικό κανονισμό εργασίας στην ΟΣΥ..

Την «πόρτα εξόδου» από την εταιρεία Ο.ΣΥ. (Οδικές Συγκοινωνίες), που διαχειρίζεται τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα γνωρίσουν 77 εργαζόμενοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν ότι προσελήφθησαν με πλαστά πτυχία, έπειτα από εσωτερικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από την εταιρεία.

Η ΟΣΥ ανάρτησε την απόφαση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου κ. Γιάννη Οικονόμου, με τα 77 ονόματα των διαγραφέντων υπαλλήλων, από 1/4/2014, από τη δύναμη του προσωπικού της εταιρείας.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν δεκάδες περιπτώσεις εργαζομένων που κατέθεσαν αλλοιωμένους τίτλους σπουδών. Πρόκειται για τίτλους σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι, είτε δεν εκδόθηκαν ποτέ (πρόκειται για εντελώς πλαστά έγγραφα που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία), είτε παρατηρήθηκαν αλλοιώσεις στη βαθμολογία (πλαστογράφησαν τη βαθμολογία, ώστε να είναι υψηλότερη και να κερδίσουν επιπλέον μόρια για να εξασφαλίσουν την πρόσληψή τους στην εταιρεία).

Ο αριθμός των απολυμένων ενδέχεται να αυξηθεί κατά πολύ, αφού οι αξιολογήσεις αφορούσαν τους προσληφθέντες τη δεκαετία του 1990. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι ο τελικός αριθμός των, παρανόμως προσληφθέντων, στις αστικές συγκοινωνίες θα υπερβεί τους 300, μέγεθος που αναλογεί στη δύναμη ενός αμαξοστασίου.

Παράλληλα, δρομολογούνται αλλαγές στον εσωτερικό κανονισμό εργασίας των ΟΣΥ, στην πλειονότητά των οποίων αφορούν σε εναρμόνιση των προβλέψεων της νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται αυστηρότερες ποινές για πειθαρχικά παραπτώματα, μετατρέποντας μια γραπτή επίπληξη -που ήταν η ισχύουσα ποινή για πειθαρχικά παραπτώματα- σε ποινή αργίας τριών ημερών, με παράλληλα στέρηση τριών ημερομισθίων. Επίσης, περιορίζονται οι προθεσμίες διεκπεραίωσης των πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Αντίστοιχα, οι καταγγελίες θα πρέπει πλέον, μετά την αλλαγή του εσωτερικού κανονισμού, να κοινοποιούνται από τα αμαξοστάσια εντός 10 ημερών, ώστε στη συνέχεια να εξετάζονται από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο και να ολοκληρώνεται η διαδικασία σε σύντομο χρόνο.

Τέλος, προγραμματίζεται επικαιροποίηση της διαδικασίας αξιολόγησης προσωπικού, η οποία θα πραγματοποιείται σε σταθερές ημερομηνίες μία φορά τον χρόνο (15-30 Ιανουαρίου), με συγκεκριμένο πρωτόκολλο.

ΠΗΓΗ




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID