EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μετρό Θεσσαλονίκης: Δεν αποσύρει την προσφυγή για τα αρχαία ο Δήμος

Την πρόθεση του να μην αποσύρει την προσφυγή που κατέθεσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις αρχαιότητες στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

«Δεν έχω κανένα λόγο να αποσύρω την προσφυγή από το ΣτΕ που θα εκδικαστεί στις 2 Απριλίου. Ας προχωρήσουν οι καταστάσεις, ας δούμε την προκήρυξη του διαγωνισμού απομάκρυνσης και επανατοποθέτησης και μετά θα ζητήσουμε αναβολή από το ΣτΕ», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Να θυμίσουμε πως η ιστορία για τα αρχαία του σταθμού ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ έχει ξεκινήσει εδώ και 1,5 χρόνο ενώ το χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση το 2017 φαντάζει δύσκολο. Ένα από τα σενάρια που πιθανόν να δούμε είναι αυτό της τμηματικής λειτουργίας της βασικής γραμμής με το ανατολικό τμήμα να λειτουργεί το 2017 και το δυτικό αργότερα (ίσως μαζι με την επέκταση προς Καλαμαριά).

Η βασική γραμμή ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2006 και αρχικά είχε προγραμματιστεί λειτουργία για το τέλος του 2012. Ωστόσο τα προβλήματα κατέκλυσαν το έργο με αποτέλεσμα 8 χρόνια μετά την έναρξη των έργων να έχουμε αδιευκρίνιστη πορεία των πραγμάτων.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID