EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο στρατός της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι βρήκε το χαμένο αεροπλάνο

Σαφείς ενδείξεις ότι το θρίλερ με το χαμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines οδεύει προς το τέλος του γεννά η ανακοίνωση του στρατού της Μαλαισίας ότι τα ραντάρ του έχουν πιθανότατα εντοπίσει το αγνοούμενο από το πρωί του Σαββάτου αεροσκάφος με τους 239 επιβαίνοντες στα στενά της Μάλακα.

Τη δήλωση αυτή έκανε μιλώντας στο πρακτορείο «Reuters» στρατιωτική πηγή της χώρας.

Τα στενά της Μάλακα βρίσκονται στη νοτιοδυτική χερσόνησο της Μαλαισίας και συγκεκριμένα 148 χλμ νοτιοανατολικά της Κουάλα Λουμπούρ.

Αυτό από μόνο του προκαλεί τεράστια ερωτήματα, καθώς αν όντως έχει εντοπιστεί το αεροσκάφος, όχι μόνο γύρισε πίσω προς Κουάλα Λουμπούρ, αλλά την πέρασε κιόλας και μάλιστα πετούσε αρκετή ώρα μετά την απώλεια του στίγματος.

Ομάδες διάσωσης από 9 χώρες πραγματοποίησαν έρευνες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και τα στενά της Μάλακα, μετέδωσε το BBC, καθώς η Κίνα έκανε έκκληση στη Μαλαισία να εντείνει τις προσπάθειες ανεύρεσης του αεροσκάφους.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα έδωσαν στις 9 το πρωί της Τρίτης οι μαλαισιανές αρχές τα στοιχεία ενός εκ των δύο επιβατών που μπήκαν στην πτήση των Malaysia Airlines με κλεμένο διαβατήριο.

Πρόκειται για Ιρανό, 19 ετών με το όνομα Pouria Nour Mohmammad Mahrdad. Αυτός και ο δεύτερος άντρας που επίσης ταξίδεψε με κλεμένο διαβατήριο είχαν μπει παράνομα στη Μαλαισία στις 28 Φεβρουαρίου. Ο Pouria Nour Mohmammad Mahrdad δεν είχε εμπλοκή με τρομοκρατική οργάνωση, ζητούσε άσυλο και ήθελε να πάει στη Γερμανία.

Τα εισιτήριά τους αγοράσθηκαν την Πέμπτη από δύο ταϊλανδικά τουριστικά πρακτορεία στο θέρετρο Πατάγια. Τα είχε κλείσει ένας άνδρας ονόματι Άλι Καζέμ, ο οποίος τηλεφώνησε από ιδιωτικό αριθμό στο Ιράν, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Πατάγια.

Τα δύο εισιτήρια πληρώθηκαν σε ταϊλανδέζικα μπατ από έναν άλλο Ιρανό ο οποίος διατηρεί στο θέρετρο κατάστημα που κορνιζάρει φωτογραφίες.

«Τον ανακρίναμε, αλλά δεν βρήκαμε τίποτε ύποπτο», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Πατάγια. «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται τρομοκράτες», πρόσθεσε. 

Στη συνέντευξη Τύπου, οι μαλαισιανές αρχές ανέφεραν πως ερευνώνται τέσσερα ενδεχόμενα: 
αεροπειρατεία, σαμποτάζ, ψυχολογικά προβλήματα των επιβαινόντων και προσωπικά προβλήματα.

Στο πεδίο των ερευνών, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εντοπίσουν το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Οι Αρχές της Μαλαισίας απέστειλαν πλοία προκειμένου να ερευνήσουν συντρίμμια που φέρεται πως είχαν εντοπιστεί στην επιφάνεια της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, μετέδωσε το δίκτυο Ειδήσεων Bloomberg.

Η περιοχή στην οποία πραγματοποιούνται οι έρευνες βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της παραθαλάσσιας πόλης Βουνγκ Τάου του Βιετνάμ, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας, Λάι Σαν Ταν. Στην περιοχή έχουν σταλεί και βιετναμέζικα πλοία για να ερευνήσουν αυτό που φαίνεται πως είναι μεταλλικά κομμάτια, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων σύμφωνα με την ενημέρωση στο Ανόι της επιτροπής έρευνας και διάσωσης.

topontiki.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID