EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τα ευτράπελα των παρελάσεων στην περιφέρεια

Αρκετά ευτράπελα σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των σημερινών παρελάσεων σε όλη τη χώρα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, άλλα αστεία και άλλα όχι και τόσο αστεία.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν δική τους παρέλαση, πίσω από την παρέλαση για την 25η Μαρτίου, διαμαρτυρόμενοι για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Ωστόσο, προκλήθηκε ένταση με δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες προσπάθησαν να βγάλουν τους διαδηλωτές από το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να τους ακινητοποιήσουν και να υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες.

Διαβάστε: Ένταση μεταξύ εκπαιδευτικών - ΜΑΤ στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Παράλληλα, θερμή συνομιλία είχαν μετά το τέλος της παρέλασης ο Σταύρος Καλαφάτης και ο Γιάννης Μπουτάρης. Οι δύο άντρες, εκτός από υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, είναι και γνωστοί από παλιά, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος έχει υπάρξει φίλος με το γιο του Γιάννη Μπουτάρη. Σύμφωνα με το thestival.gr, ο Σταύρος Καλαφάτης ρώτησε τον δήμαρχο πώς είναι η υγεία του, καθώς τον ταλαιπωρούσε μια ίωση τελευταία, ενώ χαριτολογώντας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σχολίασε: "Γι' αυτό σε φίλησε Σταύρο, επειδή είναι άρρωστος".

Στα Τρίκαλα, αναστάτωση προκάλεσε προς στιγμήν η λιποθυμία σπουδάστριας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων, την οποία έσπευσε να αντικαταστήσει ο επιλοχίας της, ενώ η ίδια βρήκε τελικά τις αισθήσεις της, σύμφωνα με το trikalanews.gr.

Επίσης στα Τρίκαλα, “θερμό επεισόδιο” σημειώθηκε στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων. Σύμφωνα με το trikalanews.gr, δεν επιτράπηκε η κατάθεση στεφάνων σε εκπροσώπους κομμάτων, με αποτέλεσμα να… εγκαταλειφθεί το στεφάνι της Ν.Δ., αλλά δεν έγινε το ίδιο με το στεφάνι των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, με τον εκπρόσωπο του κόμματος Χρόνη Αγορίτσα να το καταθέτει χωρίς… αναγγελία και αμέσως μετά να τα… “χώνει” στους επισήμους. “Δεν περιμένουμε από εσάς προσκλητήριο, τις διαταγές στα σπίτια σας όχι στον Ελληνικό λαό, πρέπει να ντρέπεστε που δεν μας καλείτε”, δήλωσε ο κ. Αγορίτσας, “εσείς να ντρέπεστε με αυτά που λέτε γιατί σας καλέσαμε μέσω του τύπου”, απάντησε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, με τους δύο άνδρες να συνεχίζουν την αντιπαράθεση και μετά την λήξη της εκδήλωσης.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, το προσωπικό δράμα ενός Ηρακλειώτη πολίτη συγκίνησε τους πάντες στην πλατεία Ελευθερίας. Λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης, κι ενώ είχαν πάρει θέση οι επίσημοι, ένας Ηρακλειώτης πλησίασε την εξέδρα και άρχισε να “φωνάζει” στους επισήμους για τα δεινά που περνάει τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με το cretapost.gr, εχει ένα πρόβλημα υγείας και πρέπει να εγχειριστεί αλλά δεν μπορεί ν' ανταπεξέλθει οικονομικά μετά τα τόσα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση. Συγκινημένος, ο Γιάννης Κουράκης κατέβηκε από την εξέδρα και τον πλησίασε. Μάλιστα, αποφάσισε να παρακολουθήσει την παράσταση στο πλευρό του και να μην επιστρέψει στην θέση του.

Δείτε το βίντεο: 



Στο Αγρίνιο, ένας 56χρονος άνδρας προσήχθη κατά τη διάρκεια της παρέλασης, καθώς κινήθηκε προς την εξέδρα των επισήμων και τους μούντζωσε πέντε φορές. O 56χρονος, που κατοικεί στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, κρατείται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr υποστηρίζει πως “θόλωσε” βλέποντας τους επισήμους, αφού η οικογένεια του αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ο ίδιος είναι άνεργος.




Στο χωριό Τραχήλι της Εύβοιας, συγκίνηση προκάλεσαν μαθητές δημοτικού σχολείου που φόρεσαν τις άσπρες μπλούζες και βγήκαν στους δρόμους. Όπως αναφέρει το evianews.gr, όταν άκουσαν τις παιδικές φωνές οι κάτοικοι του χωριού βγήκαν στις αυλές τους. Πολλοί είχαν καιρό να ακούσουν παιδικές φωνές μιας και πολλοί νέοι αφήνουν την περιοχή και αναζητούν εργασία στις μεγάλες πόλεις. "Μπράβο παιδιά" φώναζαν οι ηλικιωμένοι και χειροκροτούσαν. Ήταν από τις παρελάσεις που έκαναν τους κατοίκους να συγκινηθούν και να δώσει ζωή στο χωριό!

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID