EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κινέζοι θέλουν να επενδύσουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Στόχος τους, όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της FPAM, Ερικ Τσενγκ, είναι να μετατρέψουν το «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε διεθνή κόμβο και πύλη εισόδου για τουρίστες και εμπορεύματα όχι μόνο από την Κίνα αλλά από όλη την Ασία.

Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε ότι η κίνηση του Αεροδρομίου θα μπορούσε να αυξηθεί στα 50 από τα 12 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, συμπληρώνοντας πως εκτιμάται ότι το 2020 οι Κινέζοι τουρίστες στην Ευρώπη θα ανέλθουν σε 15 εκατ. από 3,8 εκατ. το 2010.

Ο κ. Τσένγκ, πάντως, δεν ανακοίνωσε το ύψος της επένδυσης που προτίθενται να κάνουν για το ΔΑΑ υπογραμμίζοντας όμως ότι αποτελεί γι΄αυτούς επένδυση πρώτης προτεραιότητας.
Επεσήμανε ωστόσο ότι ενδιαφέρονται για το 55% του μετοχικού κεφαλαίου (30% του ΤΑΙΠΕΔ και 25% τουΔημοσίου), το οποίο θα τους εξασφαλίζει και το management για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται ώστε να μπορέσουν να κινητοποιηθούν υψηλότερα κεφάλαια, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη μιας «αεροδρομιακής πόλης» γύρω από το ΔΑΑ με logistics parks, real estate, κλπ που μακροπρόθεσμα θα δημιουργήσουν και νέες θέσεις εργασίας.

Ο εκπρόσωπος της FPAM, ερωτηθείς για την απορία του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την εκδήλωση του κινεζικού ενδιαφέροντος αν και δεν υπάρχει διαγωνισμός σε εξέλιξη, σημείωσε ότι μελετούν την επένδυση εδώ και τρία χρόνια, διάστημα κατά το οποίο έχουν συναντηθεί και με κυβερνητικούς αξιωματούχους: «Εχουμε αποκομίσει την εντύπωση λοιπόν ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από την ελληνική πλευρά. Επομένως δεν θεωρούμε ότι είναι πολύ νωρίς για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Αλλωστε απ΄όλα τα προγράμματα της τρόικα προκύπτει ότι ο διαγωνισμός θα βγει πολύ σύντομα» δήλωσε ο κ. Τσένγκ επισημαίνοντας ότι έχουν επαφές και με το καναδικό PSP που διαχειρίζεται σήμερα το Αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι η Shenzhen Airport, η οποία συμμετέχει στην κοινοπραξία και διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της ομώνυμης πόλης από το οποίο διακινήθηκαν 29,57 εκατομμύρια επιβάτες, διαμετακομίστηκαν 855 χιλιάδες τόνοι εμπορεύματα, με 240 χιλιάδες αεροσκάφη, με πτήσεις προς 102 εγχώριες και διεθνείς πόλεις σε 18 χώρες.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID