EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εναλλακτικές προτάσεις για τη διαθεσιμότητα των 4.000

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσίασε και εναλλακτικές προτάσεις για την ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας σύμφωνα με τις οποίες θα τεθούν σε κινητικότητα 3.000 υπάλληλοι των ΟΤΑ και περίπου 1.000 από τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι τα μέσα Απριλίου. Οπως επισήμανε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος μετά τη λήξη της σύσκεψης, θα υπάρξει και νέα συνάντηση καθώς η τρόικα συνεχίζει να πιέζει και επιπλέον απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2015.

Οι δύο πλευρές διαφώνησαν στον αριθμητικό προσδιορισμό νέου κύματος κινητικότητας το 2014, αφού το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν δέχεται τη θέσπιση ποσοτικών στόχων για τη διαθεσιμότητα αλλά και για υποχρεωτικές απομακρύνσεις προσωπικού το 2015. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εμμένει στην τήρηση των στόχων για 11.400 υποχρεωτικές απομακρύνσεις το 2014 και 25.000 διαθεσιμότητες τη διετία 2013-14 που προβλέπονται στο Μνημόνιο για τους οποίους έχει παρουσιάσει αναλυτικό απολογισμό (21.000 διαθεσιμότητες και 3.600 απολύσεις το 2013) καθώς και τον προγραμματισμό του 2014 για την επίτευξη των στόχων.

Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνουν ότι επήλθε συμφωνία με την τρόικα για τέσσερις διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο που αφορούν τον νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων, την αλλαγή στον τρόπο αξιολόγησης των υπαλλήλων με τη θεσμοθέτηση ποσοστών για τη βαθμολογία, την ολοκλήρωση των προεδρικών διαταγμάτων για τα νέα οργανογράμματα καθώς και τη διαμόρφωση ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο Δημόσιο που θα αντικαταστήσει το καθεστώς των μετατάξεων και των αποσπάσεων.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID