EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Λουκέτο» βάζουν οι φαρμακοποιοί 14 και 17 Μαρτίου

Nέα 48ωρη απεργία την Παρασκευή 14 Μαρτίου και την Δευτέρα 17 Μαρτίου εξήγγειλαν οι φαρμακοποιοί. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε αργά το απόγευμα της Τρίτης να κατέβει σε νέο γύρο κινητοποιήσεων αντιδρώντας στο άνοιγμα της αγοράς των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema, το ΔΣ αποφάσισε 48ωρη πανελλαδική απεργία, η οποία θα κλιμακωθεί σε περίπτωση που οι αποφάσεις της κυβέρνησης πλήξουν το συμφέρον του κλάδου και θέσουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Η απόφαση του ΠΦΣ ήταν ομόφωνη, γεγονός που υποδηλώνει και τη σθεναρή ενιαία στάση που θα κρατήσουν όλοι οι Σύλλογοι της χώρας έναντι της κυβέρνησης για το θέμα αυτό.

 
Απεργούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 12/3, θα συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες και απολύσεις στο δημόσιο.
«Ο χώρος της υγείας έχει πληγεί βάναυσα από τις διαθεσιμότητες, συγχωνεύσεις και ποικιλώνυμα μνημονιακά μέτρα και δεν πρόκειται να ανεχτεί τη διάλυση των δομών του ΕΣΥ με το πρόσχημα των "μεταρρυθμίσεων"», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ και θα λάβει αποφάσεις για την 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για την ερχόμενη εβδομάδα η ΑΔΕΔΥ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID