EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Χρεώνει» τώρα στο υπουργείο τις αντιφάσεις των εγκυκλίων Ακόμη κι ο Θεοχάρης εγκαταλείπει τον Στουρνάρα

Τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα «άδειασε» χθες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, αναφορικά με τα υψηλά πρόστιμα επί των φορολογικών παραβάσεων που ψηφίστηκαν στο τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σε συνάντηση με τους εφοριακούς της ΠΟΕ - ΔΟΥ τόνισε ότι ήταν αντίθετος με κάποιες από τις αποφάσεις για τα πρόστιμα και υποστήριξε ότι προσπάθησε να υποδείξει τα λάθη, αλλά δεν εισακούστηκε.

Ο προαναφερόμενος, σε μια προσπάθεια να βγάλει την ουρά του έξω από τα τεκταινόμενα και με την οργή του Μαξίμου να έχει φουντώσει εναντίον του, εμφανίστηκε χθες να κάνει ξανά αμφίσημες δηλώσεις για τους οφειλέτες προς το Δημόσιο.

Σε αντίθεση με ό,τι έλεγε παλαιότερα ο ίδιος για όσους χρωστάνε και τους οποίους καλούσε να δίνουν ό,τι μπορούν χωρίς κίνδυνο κατασχέσεων (με προϋποθέσεις), χθες το γύρισε αποδεικνύοντας ότι κανείς δεν πρέπει να παίρνει στα σοβαρά ό,τι λέει. Ειδικά για τους οφειλέτες του Δημοσίου χθες υπογράμμισε ότι ακόμα και αν πληρώνουν, δεν σημαίνει ότι αποσοβούν τον κίνδυνο των κατασχέσεων. Τόνισε ότι υπάρχει κεντρική στόχευση και ότι μπορεί ο ίδιος να είπε παλαιότερα στους πολίτες «δώστε ό,τι έχετε», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κατά περίπτωση δεν θα ληφθούν και μέτρα.

Ο Χάρης Θεοχάρης επέρριψε το φταίξιμο για τις πολλές αντιφατικές εγκυκλίους που βγαίνουν συχνά για το ίδιο θέμα στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, αποποιούμενος τις δικές του ευθύνες.

Παράλληλα, μετά το κύμα των έντονων αντιδράσεων από λογιστές και μικρομεσαίους, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει διορθωτικές κινήσεις στα πρόστιμα που προβλέπονται κυρίως για διαδικαστικές παραβάσεις με «ψαλίδι» έως και 50% στα πρόστιμα για μη έγκαιρη υποβολή δηλώσεων και πλαφόν προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων. Ειδικά για τη μη έκδοση αποδείξεων, μία από τις προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων προβλέπει την επιβολή πλαφόν στο πρόστιμο στα επίπεδα των 30.000 ευρώ. Δηλαδή ανεξάρτητα από τον αριθμό των αποδείξεων που διαπιστωθεί από τον φοροέλεγχο ότι δεν έχουν εκδοθεί, το πρόστιμο να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID