EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η διοίκηση του Γηροκομείου ξεπουλάει παράνομα περιουσία λίγο πριν φύγει

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από τις νέες αποκαλύψεις του Hot Doc για το όργιο κακοδιαχείρησης και αυθαιρεσίας στο Γηροκομείο Αθηνών, η διοίκηση της Ελεήμονος Εταιρίας Αθηνών υπό τον αρχιμανδρίτη Προκόπιο Μπούμπα, τα πεπραγμένα της οποίας ελέγχονται από την Εισαγγελία Διαφθοράς, βγάζει στο σφυρί ακίνητα – φιλέτα του Γηροκομείου. Η απόφαση αυτή αποτελεί τη μέγιστη πρόκληση, καθώς ελήφθη λίγο πριν την απομάκρυνση της διοίκησης και την αντικατάστασή της από προσωρινή διοίκηση κατόπιν παρέμβασης της δημοτικής αρχής. Για την επίμαχη απόφαση είναι ενήμερη τόσο η Εισαγγελία Διαφθοράς, όσο και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιτζής. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι κοντεύουν να... γεράσουν περιμένοντας να δουν τα δεδουλευμένα τους, καθώς παραμένουν για πάνω από τρία χρόνια απλήρωτοι.

Συγκεκριμένα με προκηρύξεις που δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες Εστία και Δημοκρατία, η διοίκηση του Γηροκομείου βάζει πωλητήριο σε ακίνητα τα οποία συγκαταλέγονται στα κληροδοτήματα, των οποίων αποκλειστικός σκοπός είναι η χρήση για τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη του ιδρύματος. Πρόκειται για ακίνητα τεράστιας αξίας σε μερικές από τις ακριβότερες περιοχές του λεκανοπεδίου, όπως το Παλαιό Φάληρο, στη Βούλα και το Κολωνάκι. Σε αυτά προστίθενται και πολυκατοικίες αλλά και ημιτελή κτίσματα, από τα ενοίκια των οποίων – όσα είναι φανερά – διασφαλίζεται η όποια βιωσιμότητα του ιδρύματος.

Η κίνηση αυτή της διοίκησης του Γηροκομείου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κείμενη νομοθεσία, καθώς πολλά από τα εν λόγω ακίνητα, εφόσον συγκαταλέγονται στα κληροδοτήματα της Ελεήμονος Εταιρίας υπόκεινται στο καθεστώς του αναπαλλοτρίωτου. Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή ακινήτου, καθώς στη σχετική διαθήκη τονίζεται ότι δεν μπορεί να πουληθεί. Ωστόσο ακόμα και αν δεν υπόκειντο τα εν λόγω ακίνητα στο καθεστώς του αναπαλλοτρίωτου, η διοίκηση Μπούμπα δεν θα μπορούσε να τα εκποιήσει καθώς δεν διαθέτει τόσο ασφαλιστική, όσο κυρίως φορολογική ενημερότητα, λόγω εκκρεμότητας βεβαιωμένων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Η περιουσία που βγάζει η διοίκηση του Γηροκομείου στο σφυρί

1. ακίνητο στην οδό Εσπέρου στο Π.Φάληρο και συγκεκριμένα 5 διαμερίσματα, 5 αποθήκες και 7 θέσεις στάθμευσης
2. ακίνητο στην οδό Αθ. Διάκου στη Βούλα και συγκεκριμένα 3 διαμερίσματα, 3 αποθήκες και 4 θέσεις στάθμευσης
3. ακίνητο στην οδό Πλουτάρχου στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα 16 διαμερίσματα και μία μεζονέτα με εσωτερική σκάλα
4. Οικόπεδο στην οδό Ρήγα Φεραίου στη Νέα Ερυθραία
5. Διώροφη οικοδομή στην οδό Ομήρου στη Νέα Σμύρνη,
6. ημιτελές κτήριο 9 ορόφων με Δώμα και 3 υπόγεια και άδεια ξενοδοχείου στην οδό Βερανζέρου στην Αθήνα
7. Ακίνητο στην Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά
8. και διαμέρισμα 5ου ορόφου στην οδό Σόλωνος στην Αθήνα
 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID