EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πειραιάς: Θετικός και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά για τις κυκλοφοριακές αλλαγές

Με θετική ματιά βλέπει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά τις κυκλοφοριακές αλλαγές στη πόλη εκφράζοντας παράλληλα την άποψη πως «οι πρώτες μέρες εφαρμογής αλλαγών τέτοιου εύρους, επιφέρουν δυσκολίες,  που όμως θέλουμε να ελπίζουμε ότι σύντομα θα ξεπεραστούν».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει ότι οι αλλαγές «αποτελούν όντως μια κορυφαία κυκλοφοριακή παρέμβαση, επικροτεί τις υφιστάμενες αλλαγές, οι οποίες θα εξυπηρετήσουν τις σύγχρονες κυκλοφοριακές ανάγκες και θα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος».

Επιπλέον θέτει το σημαντικό πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης αναφέροντας ότι «η νέα εικόνα της ευρωπαϊκής πόλης - λιμάνι, που θα συνδέεται απρόσκοπτα και με πολλά και διαφορετικά μέσα, με προάστια, συνοικίες και το κέντρο της Αθήνας, θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρωθεί με την δημιουργία χώρων στάθμευσης με σχετικές διαδικασίες, οι οποίες έχουν επικίνδυνα καθυστερήσει».

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων του Πειραιά τονίζουν ότι «ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός, συνδυαστικά με την εφαρμογή ενός επιτυχημένου σχεδίου ελεγχόμενης στάθμευσης, που θα μπορεί να μειώσει το πρόβλημα, θα καλύψει σε μεγάλο βαθμό τις αυξημένες ανάγκες της πόλης μας και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς». Τέλος επισημαίνουν ότι «ο Πειραιάς μπορεί να εξελιχθεί σε μια «έξυπνη πόλη» και να ανταποκριθεί με επάρκεια στις νέες προκλήσεις».

Την ίδια στιγμή κάτοικοι και διερχόμενοι από τον Πειραιά προσπαθούν να προσαρμοστούν στις μονοδρομήσεις και στις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να κινηθούν από στενά που είναι παράλληλα των δύο βασικών οδικών αξόνων της Ηρώων Πολυτεχνείου και της Γρ. Λαμπράκη. Προβλήματα παρατηρούνται κυρίως τις ώρες αιχμής, ενώ την κίνηση των οχημάτων δυσχεραίνουν σε αρκετά σημεία τα έργα που γίνονται για την επέκταση της γραμμής του τραμ από το Φάληρο προς το λιμάνι του Πειραιά.

ΠΗΓΗ









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID