EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κεφαλονιά: Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5, 7 σημειώθηκε στις 5:08 τα ξημερώματα της Δευτέρας

Μεγέθους 5, 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ υπολογίστηκε από το γεωδυναμικό ινστιτούτο ο νέος ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά που σημειώθηκε στις 5:08 τα ξημερώματα της Δευτέρας από τον ίδιο εστιακό χώρο σε απόσταση 12 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Αργοστολίου.

Εξαιρετικά ανήσυχος εμφανίστηκε ο ομότιμος καθηγητής σεισμολόγος του ΑΠΘ Βασίλης Παπαζάχος τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ένα νέο σεισμό 7 ρίχτερ.

Μιλώντας στο Mega τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί αν αποκλείσει το ενδεχόμενο να γίνει μεγαλύτερος σεισμός, ενώ επεσήμανε ότι ο ίδιος θα ένιωθε ασφαλείς αν για μήνες κοιμόταν έξω από το σπίτι του.

"Η πιθανότητα νέου σεισμού 7 ρίχτερ δεν αποκλείεται" υπογράμμισε.

"Είναι ένας σεισμός της ίδιας τάξεως με τον προηγούμενο" δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι θα καταπονήσει πολύ τα κτίρια του νησιού.

"Ήμασταν επιφυλακτικοί από την αρχή όταν έγινε ο προηγούμενος σεισμός τώρα πρέπει να επεκτείνουμε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τη μετασεισμική δραστηριότητα από τον ίδιο εστιακό χώρο" σημείωσε ο κ Μακρόπουλος.

Στην πόλη του Ληξουρίου φαίνεται προς το παρόν ότι εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές που προκάλεσε ο νέος ισχυρός σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 5:08 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του Ληξουρίου έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια ενώ κατέρρευσε ο εξωτερικός μαντρότοιχος του τοπικού νοσοκομείου, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης υπέστη ζημιές η προβλήτα του λιμανιού στην πόλη του Ληξουρίου. Πάντως ο κ Τσελέντης είπε ότι ο νέος σεισμός ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου και μετά από το σημερινό φαινόμενο ο ίδιος αισθάνεται πιο ήσυχος.

Σε νεώτερες δηλώσεις του ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας έκανε λόγο για νέο σεισμικό γεγονός που προήλθε από διαφορετική σεισμική εστία του ιδίου ρήγματος της Κεφαλονιάς. Η εστία αυτή πρόσθεσε ο κ. Λέκκας ενεργοποιήθηκε από τον προηγούμενο σεισμό της περασμένης εβδομάδας

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID