EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Γεωργιάδης: Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα δεν είναι καραμέλες

Αντίθετος ως προς την πλήρη απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «δεν είναι καραμέλες». Μιλώντας το πρωί στο Σκάι, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «τάχα κόντρες» με τον συναρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι για να γίνει η επίμαχη μεταρρύθμιση χρειάζεται η υπογραφή και των δύο.

«Το ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακο δεν είναι καραμέλες, μπορεί να το πάρεις να φέρεται ωραίο το κουτί και να έχει παρενέργειες μαζί με άλλα φάρμακα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τον κ. Χατζηδάκη τον σέβομαι τον θεωρώ καλό πολιτικό, ο κ. Χατζηδάκης είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και ο τομέας δημόσιας υγείας αφορά εμένα. Για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να αποφασίσουν και οι δυο. Θα βρούμε το σημείο για τη βέλτιστη συμφωνία.»

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη ότι το αμερικανικό μοντέλο της πλήρους απελευθέρωσης της πώλησης φαρμάκων δεν υπάρχει στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ δέχεται μεγάλη κριτική για την αποτελεσματικότητά του.
 
«Στην Ευρώπη τα φάρμακα είτε δεν πωλούνται στα σούπερ μαρκετ, είτε πωλούνται με την παρουσία φαρμακοποιού», εξήγησε ο υπουργός.

«Ακόμη και επιπλοκές παρατηρούνται από πώληση ασπιρίνης, 15.000 το χρόνο στις ΗΠΑ. Το θέμα είναι αν θέλουμε ένα μοντέλο στο οποίο ο ασθενής ο ίδιος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για ό,τι πάθει ή θα έχουμε έναν ειδικό στην πώληση», συμπλήρωσε.

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID