EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι πλημμύρισαν τις εφορίες

Ουρές πολλών μέτρων σχηματίζονται από το πρωί στα γραφεία πρωτοκόλλου των εφοριών, καθώς μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων του δημοσίου, καταθέτει αιτήσεις για την επιστροφή της εισφορά αλληλεγγύης.
Το αδιαχώρητο επικράτησε από το πρωί στα γραφεία πρωτοκόλλου των εφοριών, καθώς μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων του δημοσίου κατέθεσε αιτήσεις για επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης, επικαλούμενοι απόφαση πρωτοδικείου της Βορείου Ελλάδας που έκρινε την εισφορά παράνομη και αντισυνταγματική.

Η εισφορά αλληλεγγύης -με συντελεστή 1% - 4% επί του συνολικού εισοδήματος του φορολογούμενου- επιβλήθηκε για πρώτη φορά στα εισοδήματα του 2011 και τυπικά θα ισχύσει έως και το 2016.

Οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι που στήθηκαν στην ουρά της εφορίας υποστήριξαν ότι έσπευσαν προκειμένου να μη χάσουν το δικαίωμα επιστροφής της εισφοράς καθώς τρέχουν προθεσμίες παραγραφής.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σημείωναν πάντως ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση από την πλευρά του υπουργείου για επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης χωρίς να διευκρινίζουν την τύχη που θα έχουν οι σχετικές αιτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID