EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ζυμώσεις και παραχωρήσεις στις Δημόσιες συγκοινωνιακές εταιρείες

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο συγχώνευσης της ΕΡΓΟΣΕ με το Αττικό Μετρό εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κώστας Σπηλιόπουλος.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ υποστήριξε ότι «μια αλλαγή στην ΕΡΓΟΣΕ, θα βραχυκύκλωνε τα έργα που είναι σε εξέλιξη και για τα οποία υπάρχει σαφής δέσμευση χρονοδιαγράμματος στο ΤΑΙΠΕΔ, εν όψει ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της συγχώνευσης των κατασκευαστικών ΔΕΚΟ του υπουργείου Μεταφορών (έχουν ενταχθεί σε καθεστώς αξιολόγησης) έχει ταχθεί ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΣΤΑΣΥ: ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ ΟΣΥ

Επειδή η ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) πρόκειται να παρουσιάσει κέρδη το 2014 (μπορεί να καλύπτει, με ιδία μέσα, τις ανάγκες της), «παραχώρησε» την ετήσια επιδότησή της στην ΟΣΥ (λεωφορεία, τρόλεϊ).

Ήδη, ο ΟΑΣΑ, προκειμένου να μην δημιουργηθούν ταμειακά προβλήματα στην ΟΣΥ κατέβαλε στην εταιρεία την πρώτη δόση της επιδότησης της ΣΤΑΣΥ, ύψους 8,3 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι, πριν από μερικούς μήνες, δημιουργήθηκε πρόβλημα στη μισθοδοσία της ΟΣΥ, διότι ξαφνικά μειώθηκε η εγκριθείσα επιχορήγηση του 2013.

metaforespress.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID