EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πολύτεκνες οικογένειες δεν έχουν να φάνε στην Αρκαδία - Με κλάματα ζητούν δωρεάν τρόφιμα…ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκίνησε στις 7 Ιανουαρίου και για δύο εβδομάδες θα συνεχιστεί η διανομή τροφίμων σε πολύτεκνες οικογένειες από το σύλλογο πολυτέκνων Αρκαδίας, που εδρεύει στην Τρίπολη.

Πρόεδρος και γραμματέας του συλλόγου καταγγέλλουν τις μεγάλες περικοπές που γίνονται χρόνο με το χρόνο τόσο στις δικαιούχες οικογένειες όσο και στα τρόφιμα που στέλνονται. Μόνο τη φετινή χρονιά έχουν κοπεί 400 οικογένειες, είπαν!

Παρά το γεγονός ότι πριν κάποια χρόνια υπήρχαν 680 πολύτεκνες οικογένειες και πλέον υπάρχουν πάνω από 1000, τα κριτήρια γίνονται αυστηρότερα και οι περικοπές αυξάνονται ραγδαία.

Όσον αφορά στα κριτήρια ο γραμματέας Δημήτρης Μανιατάς ενημέρωσε ότι πριν από 3 χρόνια ο δικαιούχος έπαιρνε τρόφιμα με εισόδημα 17 χιλιάδες ευρώ ετησίως, πέρυσι με 12 χιλιάδες και φέτος με 7 και αναρωτήθηκε του χρόνου πόσο θα φτάσει το εισόδημα; στις 4 με 5 χιλιάδες; Αντίστοιχα πρόπερσι οι δικαιούχες οικογένειες ανέρχονταν στις 1200, πέρυσι στις 650 και φέτος στις 252!

"Ο κόσμος παραπονιέται ότι δεν έχει να φάει" είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γκουβάς και "τα βάζει" με τους ίδιους, οι οποίοι με τη σειρά τους προσπαθούν να τους καθησυχάσουν και τους εξηγούν ότι δεν φταίνε αυτοί!

Μάλιστα χθες πήγε μια κυρία στο σύλλογο και έκλαιγε γιατί δεν δικαιούται φέτος να πάρει τρόφιμα...



Όσο για τις ποσότητες των τροφίμων; Ο πρόεδρος ενημέρωσε ότι ενώ παλιότερα έστελναν για παράδειγμα πάνω από 20 τόνους μακαρόνια, φέτος έστειλαν 5 τόνους! Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα τρόφιμα (φέτα, κασέρι και γραβιέρα).

Στο ερώτημα αν θα τελειώσουν τα τρόφιμα, τι κάνουμε, μη μπορώντας να γνωρίζει απάντησε "λυπάμαι"...

Ο γραμματέας Δημήτρης Μανιατάς τόνισε με τη σειρά του ότι τα έξοδα για μια πολύτεκνη οικογένεια αυξάνονται και τα έσοδα μειώνονται διαρκώς, όπως και σε όλες τις οικογένειες άλλωστε, με αποτέλεσμα να μειώνεται κατ' επέκταση η αγοραστική κίνηση των ελλήνων πολιτών. "Αν δε σταματήσει η φτωχοποίηση και η σκλαβοποίηση του έλληνα πολίτη, όσα τρόφιμα και αν μας χορηγήσουν δεν θα σταματήσει να κυριαρχεί αυτή η κατάσταση στις ελληνικές οικογένειες", είπε.

Τα επιδόματα πολυτεκνίας, δηλαδή τα κίνητρα όπως τα ονομάζουν οι πολύτεκνοι, έχουν δεχτεί τη δική του "λεηλασία" και η πολύτεκνη οικογένεια έχει καταντήσει να θεωρείται εχθρός του κράτους και να υπερφορολογείται, πρόσθεσε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολύτεκνων οικογενειών της Αρκαδίας είναι η ανεργία και ειδικότερα η ανεργία των παιδιών, τα οποία αναγκάζονται να μεταναστεύουν στο εξωτερικό για να βρουν μια καλύτερη τύχη.

Τέλος, ο γραμματέας εξέφρασε μια εύλογη απορία, αν τελικά η θεραπεία σε όλο αυτό είναι τα συσσίτια και αν θα ήταν σωστό να καταντήσουν όλοι οι Έλληνες, ο ένας μετά τον άλλο να τρώει και να ντύνεται από τέτοιου είδους δομές.

Β.Π.

kalimera-arkadia










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID