EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Νέα έκρηξη σε τρόλεϊ στο Βόλγκογκραντ στη Ρωσία

Νέα έκρηξη, αυτή τη φορά σε τρόλεϊ, συγκλόνισε μόλις 24 ώρες μετά το χτεσινό χτύπημα, τη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ. Τουλάχιστον 15 νεκροί και αρκετοί τραυματίες έχουν αναφερθεί από το σημερινό χτύπημα που έγινε σε τρόλεϊ σε πολυσύχναστη αγορά της πόλης στην περιοχή Dzerzhinsky. Magnify Image Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν το καμένο όχημα και αρκετά πτώματα διαμελισμένα ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις.

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών ενώ με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Βόλγκογκραντ κατευθύνεται και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Αλεξάντρ Μποτνίκοφ. Και οι δύο επιθέσεις αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως τρομοκρατικά χτυπήματα.


Οι περιγραφές των ανταποκριτών κάνουν λόγο για σκηνικό φρίκης με το όχημα να ανατινάζεται ενώ ήταν γεμάτο κόσμο και ανάμεσα στα θύματα να υπάρχει και ένα μωρό ενός έτους. Magnify Image Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη σημερινή ή τη χθεσινή επίθεση αν και ως δράστης του χτεσινού μακελειού φαίνεται να αναγνωρίζεται η Οκσάνα Ασλάνοβα, το κεφάλι της οποίας βρέθηκε στο χώρο της επίθεσης.


Η "μαύρη χήρα" πυροδότησε τα εκρηκτικά λίγο πριν περάσει από τα μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων τη στιγμή που εντόπισε έναν αστυνομικό να την πλησιάζει. Η Ασλάνοβα είχε παντρευτεί δύο φορές με αντάρτες οι οποίοι είχαν σκοτωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις. Τα στοιχεία καταδεικνύουν πως δεν ήταν μόνη αλλά είχε συνεργό ο οποίος προς το παρόν έχει αναγνωριστεί με το επίθετό Παβλόφ. 


Οι δύο αυτές επιθέσεις εντείνουν την ανησυχία, όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, σχετικά με την ασφάλεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 7 Φεβρουαρίου στο Σότσι που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 690 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Βόλγκογκραντ.


Πηγή: www.lifo.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






















« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID