EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αντισυνταγματικές έκριναν τις περικοπές στις αποδοχές τους οι…δικαστές ! Του λαού ΦΥΣΙΚΑ συνταγματικές !!!

Αντισυνταγματικές έκριναν τις περικοπές στους μισθούς τους οι δικαστές, ενώ αποφάσισαν ότι δικαιούνται, όπως και οι βουλευτές, να έχουν και αφορολόγητο το 25% των ακαθαρίστων αποδοχών τους.

Με δυο αποφάσεις το Μισθοδικείο έκρινε ότι οι αναδρομικές μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών που έγιναν στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής, «αντίκεινται στο άρθρο 26 του Συντάγματος και στις διατάξεις των άρθρων 87 παρ. 1 και 88 παρ. 2 του Συντάγματος, οι οποίες επιτάσσουν την ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση των δικαστικών λειτουργών με την χορήγηση σε αυτούς αποδοχών αναλόγων προς το κύρος και την αποστολή του λειτουργήματός τους».Συνεπώς, κατά τους δικαστές, οι υπουργικές αποφάσεις που προβλέπουν την αναδρομική μείωση των αποδοχών τους είναι μη νόμιμες, καθώς η έκδοσή τους στηρίζεται σε αντισυνταγματικούς νόμους.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης το Σύνταγμα προς εξασφάλιση της ανεξαρτησίας της δικαστικής λειτουργίας αναγνωρίζει, «ευθέως και ρητώς με το άρθρο 87 παράγραφος 2, λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία στους δικαστές που συγκροτούν τα δικαστήρια και ταυτίζει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης (και δι’ αυτής την ισοτιμία της με τις άλλες δύο λειτουργίες, μέσω της οποίας πραγματοποιείται, αποτελεσματική διάκριση των λειτουργιών) προς την ανεξαρτησία των δικαστών».Μάλιστα, εγγύηση προς εξασφάλιση της ανεξαρτησίας αυτής θεωρείται, κατά την έννοια του άρθρου 26 του Συντάγματος και η ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση των δικαστικών λειτουργών, την οποία το Σύνταγμα καθιερώνει ευθέως και ρητώς στο άρθρο 88 παράγραφος 2, επιτάσσοντας την χορήγηση σε αυτούς αποδοχών, οι οποίες πρέπει πάντοτε να είναι ανάλογες προς το λειτούργημά τους.

Βάσει αυτού -τονίζει το Μισθοδικείο- οι αποδοχές των δικαστών πρέπει όχι μόνον να είναι τουλάχιστον ίσες προς τις αποδοχές των αντιστοίχων προς τους δικαστικούς λειτουργούς οργάνων των άλλων δύο λειτουργιών, αλλά «και επαρκείς να εξασφαλίσουν αφ’ ενός μεν την αξιοπρεπή διαβίωση των δικαστικών λειτουργών, δηλαδή την διαβίωσή τους κατά τρόπο συνάδοντα προς το κύρος του λειτουργήματος που ασκούν και της αποστολής τους ως οργάνων της τρίτης πολιτειακής εξουσίας λαμβανομένου υπ’ όψη ότι από το άρθρο 89 παράγραφος 1 του Συντάγματος επιβάλλεται η αποκλειστική απασχόλησή τους με την απονομή του δικαίου και αφ’ ετέρου την απερίσπαστη εκ μέρους των δικαστικών λειτουργών άσκηση των καθηκόντων τους».

Η μεταβολή του μισθολογικού καθεστώτος των δικαστικών, συνεχίζει το Μισθοδικείο, με μείωση των αποδοχών τους, ιδιαίτερα μάλιστα στην περίπτωση που η μείωση αυτή είναι τέτοιας φύσεως ή εκτάσεως, που να επιφέρει πράγματι ανατροπή του έως τότε ισχύοντος μισθολογικού καθεστώτος, δεν μπορεί να γίνει αφ’ ενός μεν χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος δημοσίου συμφέροντος και αφ’ ετέρου χωρίς να προκύπτει από συγκεκριμένα στοιχεία ότι η μείωση αυτή είναι αναγκαία για την επίτευξη του σκοπού του δημοσίου συμφέροντος και δεν μπορεί να αναπληρωθεί από άλλα μέτρα.

Με τη δεύτερη απόφασή του το Μισθοδικείου έκρινε ότι οι δικαστές δικαιούνται, όπως και οι βουλευτές, 25% φοροαπαλλαγή επί των ακαθαρίστων αποδοχών τους. Σύμφωνα με την απόφαση η πρόβλεψη του Ζ΄/1975 Ψηφίσματος της Ε΄ αναθεωρητικής Βουλής με την οποία απαλλάσσεται από φόρο το 25% των ακαθαρίστων βουλευτικών αποδοχών (αποζημιώσεως όπως αποκαλείται), ισχύει και για τους δικαστικούς λειτουργούς.Κατόπιν αυτών, το Μισθοδικείο έκρινε ότι μη νόμιμα προϊστάμενος επαρχιακής Δ.Ο.Υ. απέρριψε το αίτημα δικαστικής λειτουργού που ζητούσε να αφαιρεθεί από το συνολικό ετήσιο ακαθάριστο ποσό των αποδοχών της ποσό ίσο με το 25%.
Σημειώνεται ότι στο Μισθοδικείο συμμετέχουν καθηγητές των Νομικών Σχολών της χώρας, δικαστές και δικηγόροι.

newsbomb








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

  1. δες τωρα και την πραγματικότητα ..... ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΕς ΕΚΕΙΝΕς ΟΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙς , ΚΑΘΩς Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΤΟΧΗς .. ΔΕΣΤΟ .Η ΕΛΛΑΔΑ ΈΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟΥς ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥς ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥς ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ . ΌΜΩς ,Η ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ(τούτη την περίοδο κατοχής ) ΔΈΝΕΙ ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΗς ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗς . ΔΕΙΤΕ ΤΟ .
    Διότι, κάθε πολίτης είτε εκείνος είναι Ιερωμένος , είτε εφοπλιστής, είτε είναι φουκαράς ή άνεργος ή εργαζόμενος, ή συνταξιούχος , επιχειρηματίας, καλλιτέχνης δημόσιος υπάλληλος , Στρατιωτικός ή ή ή , για να διατηρήσει την ** αξιοπρέπειά** και τη νομιμότητά του ως Ελλην πολίτης αλλα και κυρίως την υπόστασή του ως άνθρωπος , τούτη την περίοδο κατοχής και βίαιης κατάλυσης του συντάγματος , οφείλει και υποχρεούται πριν καν προβεί σε οποιαδήποτε πληρωμή (ή άρνηση πληρωμής)φόρων ή άλλης οφειλής του προς το δημόσιο , ή σε ενέργεια διαμαρτυρίας ή άλλη ενέργεια ή νομική πράξη ή πράξη αντίστασης ,), οφείλει να ΄έχει προηγουμένως με επίσημο δικόγραφο αντιδράσει στην κατάλυση του συντάγματος και να έχει ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ να εχει ζητήσει το εθνόσημο και τα όπλα απο τις προδοτικές ένοπλες δυνάμεις( καθως η τήρηση του συντάγματος(και η αντίσταση κατα του εχθρου) επαφίεται πρώτα στις ένοπλες δυνάμεις .
    Τούτα καταθέτουμε*εγκαιρως* ,......... (δέν πληρώνουνε παράβολο και παίρνουμε *ε π ι τ ό π ο υ* απ την αστυνομία , επικυρωμένο αντίγραφο). Ωστε να αποκτήσουμε στοιχεία τα οποία θα βεβαιώνουν οτι δεν σωπάσαμε και οτι δέν συγκαλύψαμε την προδοσία και δεν συμμετείχαμε δια της κακουργηματικής σιωπής στην κατάλυση του συντάγματος .
    .Προσοχή!!!!!!!!!! η προγενέστερη και έγκαιρη ημερομηνία κατάθεσης τέτοιου έιδους εγγράφου(120), παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τον καταγγελοντα και παρέχοντας μεγαλύτερη κάλυψη σ αυτον και στα δικαιώματά του .. καθώς, αν το καταθέσει κατόπιν εορτής , ειναι σα να μην το κατέθεσε ποτέ και απο κάποια ημερομηνία και ύστερα, ειτε καταθέσει ειτε όχι , θα θεωρείται οτι σώπασε .Καθώς ο χρόνος τέλεσης των κακουργημάτων που καταγγέλλονται μέσα στην ιερη δηλωση , ήδη έχει αρχίσει να απέχει και να αποκλίνει από την παρούσα χρονική περίοδο ...............___________
    Προλάβετε λοιπόν και ενεργοποιηστε με δικόγραφο το άρθρο 120 του συντάγματος δες,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ΈΓΚΑΙΡΑ___ΚΑΤΑΘΈΣΤΕ ΤΗΝ ΙΕΡΉ ΔΗΛΩΣΗ,__ (ή κάποια άλλη ανάλογη), είτε ομαδικά είτε μεμονωμένα στο ΑΤ της περιοχής σας ,πείτε στον αξιωματικό υπηρεσίας οτι **υποχρεούμαι απ το νόμο και απ το σύνταγμα να σας καταθέσω και να σας ενημερώσω επισήμως για τούτα εδώ. .(δε χρειάζεται να πληρώσετε παράβολο για την κατάθεσή της και κρατείστε(ό π ω σ δ ή π ο τ ε) ένα επικυρωμένο απ την αστυνομία αντίγραφο των όσων καταθέσατε.
    ΔΕΙΤΕ ΣΤΙς ΣΗΜΕΙΏΣΕΙςΜΟΥ , ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΏΣΤΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΔΉΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    Δείτε εδώ μία η οποία ειναι επικυρωμένη και δεκτή απ την εισαγγελία πρωτοδικών .Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200375216642918&set=pb.1230303395.-2207520000.1378623366.&type=3&theater

    δείτε εδώ μία η οποία είναι επικυρωμένη και δεκτή απ την Ελληνική αστυνομία .Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4877640178765&set=pb.1230303395.-2207520000.1378660061.&type=3&theater

    Κι άλλη μία εδώ
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201134238417988&set=a.1303244981119.2039806.1230303395&type=1&theater

    κάντε αντιγραφή από δώ και εκτυπώστε την
    https://www.facebook.com/notes/tasos-mastrogiannis/ιερη-δήλωση-εφαρμογής-του-άρθρου-120-και-καταγγελία-κατά-του-απο-24112011-διαρκο/422877021088985...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!

Facebook Comments APPID