EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι νέοι μεγάλοι οδικοί άξονες της Αττικής

Εκτενή αναφορά στο οδικό δίκτυο της Αττικής έκανε Υπουργός ΠΕΚΑ κος Μανιάτης και έδωσε σημαντικές ειδήσεις για το μέλλον των οδικών αξόνων της Αττικής, έργα που θα κυριαρχήσουν το επόμενο διάστημα (ακολουθεί απόσπασμα από την ομιλία του):

Το επόμενο θέμα προσέγγισης είναι το οδικό δίκτυο. Στο οδικό δίκτυο έχουμε συμπλήρωση του κύριου οδικού δικτύου με το νέο άξονα Ελευσίνας – Θήβας. Εδώ θα κάνω μια παρατήρηση, που είμαι βέβαιος ότι, σας απασχολεί όλους. Αυτό που καταγράφουμε, αυτό που προτείνεται από το ρυθμιστικό είναι το πλήρες φάσμα των δράσεων, που θα ήταν επιθυμητό να υλοποιηθούν. Η προσαρμογή του συγκεκριμένου σχεδιασμού θα γίνει όταν θα αποφασιστεί σε κάθε τομεακό και σε κάθε επιμέρους δράση του κάθε Υπουργείου πόσα χρήματα θα διατεθούν για την Αττική, είτε ως τομεακό πρόγραμμα είτε ως περιφερειακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου αυτές οι δράσεις να υλοποιηθούν. Αυτό που δεν επιτρέπεται, όμως, να κάνει το ρυθμιστικό είναι να μην έχει προβλέψει δράσεις, οι οποίες θα στοχεύουν στην υλοποίηση των στρατηγικών αξόνων, που προανέφερα.

Άρα:
1. Νέος άξονας, Ελευσίνας – Θήβας.
2. Ολοκλήρωση της Λεωφόρου Κύμης και της Λεωφόρου Σταυρού – Ραφήνας.
3. Υποθαλάσσια ζεύξη Περάματος – Σαλαμίνας. Αυτό είναι ένα θέμα, που έχει, επίσης, συζητηθεί πάρα πολλές φορές.
4. Ολοκλήρωση του εξωτερικού οδικού δακτυλίου της Αθήνας.
5. Διερεύνηση για τη βέλτιστη διασύνδεση της νότιας Αττικής με το νέο διεθνή αερολιμένα.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ σημείωσε πως: Στο στρατηγικό σχέδιο είναι ουσιαστικά αποτυπωμένο το όραμα για την Αττική. Το πώς κανείς με χωρική ισορροπία, χωρική δικαιοσύνη, αειφορία και υλοποιώντας τις αρχές που έχει προαποφασίσει, προσπαθεί να διαμορφώσει το μέλλον της Αττικής.

Τελειώνοντας, να σας πω ότι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκ μέρους του οργανισμού μια σειρά δράσεων, το πρόγραμμα των μητροπολιτικών αναπλάσεων, που σας προανέφερα, το λεγόμενο ΣΟΑΠ, δηλαδή για πρώτη φορά σύνολο ολοκληρωμένων δράσεων που χρηματοδοτούνται τόσο από δημόσιες δαπάνες, όσο και από το “Jessica”, ως δράσεις ενίσχυσης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων για το κέντρο της Αθήνας, μια ολοκληρωμένη παρέμβαση πολεοδομικού αναπτυξιακού, κοινωνικού, επιχειρηματικού χαρακτήρα, που θα αναβαθμίσει συνολικά το κέντρο της Αθήνας, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων. Δεύτερον, τα μητροπολιτικά πάρκα. Τρίτον, -το λέω για συναδέλφους, που έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αττική ευρύτερα- βρίσκονται υπό αναθεώρηση και σε εξέλιξη τα γενικά πολεοδομικά σχέδια πολλών δήμων της Αττικής, όπως Καλύβια Θορικού, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Βάρη, Βουλιαγμένη, Κερατσίνι και ούτω καθεξής.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η μηδενική αναφορά στις επεκτάσεις της Αττικής Οδού καθώς σε όλη τη διάρκεια της ομιλίαςδεν έγινε λόγος ενώ η σχεδιαζόμενη σήραγγα Αργυρούπολης παραμένει σε "διερεύνηση" καθώς η προφανής της αξία έχει γίνει αντικείμενο αναλυτικής και σχολαστικής εργασίας.

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID