EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στη Διαιτησία οδηγούνται οι διαφορές με τον ανάδοχο

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η ανάδοχος κοινοπραξία έχει υποβάλει στον υπουργό ΥΜΕΔΙ αίτημα για παραπομπή σε διαιτησία των οικονομικών διεκδικήσεων. Το θέμα βρίσκεται στον υπουργό και αναμένεται η αποδοχή ή η απόρριψη του αιτήματος μέσα στο επόμενο 10ήμερο.

Ωστόσο, η νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε το ΥΜΕΔΙ για να επιτραπεί στις εταιρείες του ευρύτερου δημόσιο τομέα να προσφύγουν στη διαιτησία (εν προκειμένω η Αττικό Μετρό), δείχνει ότι το αίτημα της ΑΙΑSA θα γίνει δεκτό, οπότε στη συνέχεια θα οριστεί μία τριμερής επιτροπή για να αποφανθεί, στην οποία θα μετέχει ένας διαιτητής από το ΣτΕ, ένας εκπρόσωπος από τον ανάδοχο και ένας εκπρόσωπος του υπουργείου.
Πάει προς επίλυση το ζήτημα των οικονομικών διαφορών που για περισσότερο από δύο χρόνια δημιουργεί ξανά και ξανά τριβές μεταξύ Αττικό Μετρό ΑΕ και αναδόχου του Μετρό Θεσσαλονίκης, με τον εργολάβο να διεκδικεί παραπάνω από 500 εκατ. ευρώ επειδή βρέθηκε, όπως έχει υποστηριχθεί, να κατασκευάζει ένα έργο διαφορετικό από εκείνο για το οποίο συμβατικά δεσμεύτηκε.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID