EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι πλούσιοι που παριστάνουν τους φτωχούς

Η παραγκούπολη… με όλες τις ανέσεις, που προκάλεσε έντονες κριτικές

Ένα φτωχικό στην εμφάνιση, αλλά όχι στις παροχές «θέρετρο» που μοιάζει με αφρικανικό χωριό, απευθύνεται σε πλούσιους τουρίστες, οι οποίοι θέλουν να παραστήσουν ότι ζουν σε παρόμοιες συνθήκες όπως εκατομμύρια άνθρωποι στη Μαύρη Ήπειρο.

Το Emoya Estate αποτελείται από μεταλλικές καλύβες, που προσφέρουν όμως στους επισκέπτες τους όλες τις ανέσεις, όπως τρεχούμενο νερό, ηλεκτρισμό, επιδαπέδια θέρμανση μέχρι και ασύρματη σύνδεση στo διαδίκτυο. Οι ιδιοκτήτες του υπόσχονται στους τουρίστες ότι «θα ζήσουν την εμπειρία της ζωής σε μια παραγκούπολη, όμως σε ασφαλείς συνθήκες».

Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, το εγχείρημα έχει δεχτεί σκληρές κριτικές, με πολλούς να το χαρακτηρίζουν ως «ανούσιο, αναίσθητο και προσβλητικό απέναντι στους ανθρώπους που δεν έχουν άλλη επιλογή, παρά να αποκαλέσουν μια παράγκα “σπίτι τους”».

Μια βραδιά σε μια καλύβα στην παραγκούπολη του Emoya Estate, που βρίσκεται στην πόλη Bloemfontein (μία από τις τρεις πρωτεύουσες της Νότιας Αφρικής) στοιχίζει 80 δολάρια, κάτι λιγότερο από το μέσο μηνιαίο μισθό (98 δολάρια) ενός εργάτη στη χώρα.

















newsbeast.gr
ΠΗΓΗ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID