EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΕΛΛΑΝΤΩΝΗ

Αλήθεια ποιό είναι το success story του ελληνικού πλεονάσματος; Μα η εξαπάτηση. Δεν επιστρέφονται επιστρεπτέοι φόροι, ούτε φπα, δεν πληρώνονται οφειλόμενα τιμολόγια, και κόβονται κονδύλια από δημόσιες επενδύσεις… Είναι δηλαδή το «πλεόνασμα» που σε ατομικό-οικογενειακό επίεδο θα είχε ενας συμπολίτης μας, αν σταματούσε να πληρώνει Εφορία, χαράτσια, ΕΥΔΑΠ, εισφορές στο Ταμείο του…. Για σκεφθείτε λοιπόν τον περί ού ο λόγος συμπολίτη μας να χοροπηδάει στην πλατεία της γειτονιάς του φωνάζοντας «πλεόνασμα, αγιούτο Χριστιανοί, πλεόνασμα, μού περισσεύουν λεφτά, τα φέρνω επιτέλους βόλτα!». Σε κανα μισάωρο θα τον πλησίαζαν ασφαλώς προσεκτικά από πίσω δυο κύριοι με λευκή μπλούζα και μεγάλη απόχη, για να τον ρίξουν σε κάποιο ψυχιατρικό κατάστημα….

Αν υποτεθεί βεβαίως ότι υπάρχει ακόμη κάτι τέτοιο,

διότι ίσως οι μεγάλες κοινωνικές επιτυχίες των Μνημονίων και η ανάγκη δημιουργίας πλεονάσματος να κατέστησαν περιττή τέτοια πολυτέλεια…Τώρα, πόσο «επιτυχημένο» είναι ένα τέτοιο πλεόνασμα που συρρικνώνει την πραγματική παραγωγική δρσαστηριότητα λόγω αφαίρεσης ρευστότητας από την Οικονομία, τι να σας πώ κι εγώ κυρία μου… Μού φαίνεται ότι είναι πλαστό, ακόμη και αν το δείξει (το πλεόνασμα) ο συνομιλητής της Παναγίας Πρωθυπουργός μας στην Άνγκελα-δείτε και το βιντεάκι παρακάτω-.

Οσο παράλογο αλλά και επικίνδυνο είναι το «ελληνικό πλεόνασμα», άλλο τόσο παράλογη είναι και η ιδέα της «ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων λόγω μείωσης του μισθολογικού κόστους». Δηλαδή πόσο ανταγωνιστικά να γίνουν τα ελληνικά προϊόντα όταν μειώνεις μεν τους μισθούς (και ρίχνεις οικογένειες στην δυστυχία), ΑΛΛΑ ταυτόχρονα αυξάνεις πολλαπλάσια τους φόρους;;

Και αυξάνεις έτσι βέβαια τα «λουκέτα», αλλα και την ανεργία.

Δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση ότι εφαρμόζουν πάνω μας έναν μουσακά αλλεπάλληλων οικονομικών θεωριών και πολιτικών που αλληλογρονθοκοπούνται. Με μοναδικό σκοπό να διαπιστώσουν αν πράγματι είμαστε οι καλύτερες ευρωπαϊκές κατσαρίδες, αφού, ως γνωστόν, «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»…

Οι πιο ωραίοι πάντως είναι οι ίδιοι οι Γερμανοί. Ούτε φόρους αυξάνουν, ούτε μισθούς αυξάνουν. Αντιθέτως, έχουν εφεύρει κάθε δυνατό τρόπο για να ξεζουμίσουν τους εργαζόμενους. Και δώστου mini jobs, και πάρε νέες μορφές ελαστικής εκμεταλλευ… εε….εργασίας, αντε και εισαγωγή εργαζομένων, δηλαδή δούλων, από την πρώηνΑνατολική Ευρώπη με μεροκάματο γύρω στο δεκάευρο… (Να σημειώσω ότι ελαστικές μορφές απασχόλησης έχουμε κι εμείς.

Είναι αυτό που πριν δούλευες οχτάωρο και πληρωνόσουν κουτσά στραβά για οχτάωρο.

Τώρα εισαι ελαστικός και μοντέρνος, δουλεύεις εννιάωρο και πληρώνεσαι για πεντάωρο. Και φιλάς και κατουρημ… εεε…το χέρι του εργοδότη σου επειδή έχεις δουλειά). …ΝΑ λοιπόν πώς γίνονται ανταγωνστικοί οι Γερμανοί. Κρατούν χαμηλά το κόστος, αλλά οι Γερμανοί δεν μπορουν να ψωνίσουν γερμανικά προϊόντα γιατί είναι υποαμειβόμενοι κι οι βιομήχανοι το ρίχνουν στις εξαγωγές…Ετσι οι ωραίοι Γερμανοί (με την καλή έννοια…) έχουν μαζέψει όλο το χαρτί στον τόπο τους και βγάζουν την γλώσσα στους υπόλοιπους… Ειλικρινώς αναρωτιέμαι πότε θα ξεσηκωθούν Γάλλοι και Ιταλοί, διότι από τους ίδιους τους Γερμανούς εργαζόμενους και τις υπόλοιπες περιφερειακές χώρες που υποφέρουν, δεν βλέπω φως. (Για γερμανικές Τράπεζες δεν θέλω να γράψω τίποτε, διότι βρίσκονται πίσω από κάθε φούσκα, κομπίνα και αποτυχία…Ειδικώς στην Deutsche Bank δεν γίνεται πλέον αναφορά σε σοβαρά οικονομικά έντυπα, για να μην χύνουν οι αναγνώστες τον καφέ τους στα ρούχα τους από το ξαφνικό γέλιο…)

Μ’αυτά και μ’αυτά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα στην Ευρωζώνη, όπου ο υγιής καθαρός ανταγωνισμός κάνει θαύματα! Κι όποιος διαμαρτύρεται, να πάει στην Κορέα.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID