EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πολιτικός ίλιγγος

Πολιτικό... ίλιγγο προκαλούν στο ΠΑΣΟΚ, με παρενέργειες και στην κυβέρνηση, οι εξελίξεις που ξεκίνησαν από το ιδιότυπο αντάρτικο που έχουν στήσει στον Ευάγγελο Βενιζέλο οι εναπομείναντες βουλευτές του Κινήματος. Ενώ μέχρι προχθές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (και όχι μόνο) απειλούσε θεούς και δαίμονες, με αφορμή τη Θεοδώρα Τζάκρη και τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τους βουλευτές, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, να διαχωρίσουν τις θέσεις τους με τις μνημονιακές πολιτικές, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι θα βάλει τους βουλευτές του στο... μαντρί, όλα άλλαξαν.

Μια ξαφνική αδιαθεσία (διπλωματική τη χαρακτήρισαν εσωκομματικοί του αντίπαλοι και όχι μόνο) του κ. Βενιζέλου προκάλεσε μια σειρά από ερμηνείες και σενάρια που επιβεβαιώνουν τις επικίνδυνες ισορροπίες εντός ΠΑΣΟΚ που δείχνουν έναν μετέωρο Βενιζέλο, αλλά και τις παρενέργειες που μπορούν να προκληθούν σε κυβερνητικό επίπεδο. Το Μαξίμου, πάντως, παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ, ενώ χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε χθες στο «Βήμα» ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος επισήμανε ότι ανησυχεί ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην ψηφίσουν νέα μέτρα. Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, από τη μεριά του, σε άρθρο στην ιστοσελίδα του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τα εσωκομματικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ δεν δίνουν την εικόνα ενός εταίρου με ομοιογένεια που σίγουρα εξασφαλίζει την απαιτούμενη συνοχή της κυβέρνησης. Το ερώτημα ποιος θα είναι ο επόμενος που θα αποχωρήσει από το κόμμα δυστυχώς δεν επηρεάζει μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά ολόκληρη την κυβερνητική πλειοψηφία».

Χθες, πάντως, ο κ. Βενιζέλος, αντί για σύγκληση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, στην οποία σχεδίαζε μία ακόμη αναμέτρηση με όσους τον αμφισβητούν, ζητώντας ανανέωση της εμπιστοσύνης των βουλευτών του, ξαφνικά οδηγήθηκε σε ματαίωσή της, χωρίς μάλιστα να ανακοινώσει νέα μέρα σύγκλησης. Αυτή η κίνηση φούντωσε τα σενάρια αμφισβήτησης του κ. Βενιζέλου, τα οποία τον τελευταίο καιρό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες μέρες από συνεχόμενα, ουσιαστικά χωρίς διακοπή ταξίδια (Βρυξέλλες, Λευκωσία), τα οποία του έφεραν ιλίγγους, ενώ έχει προσβληθεί και από ελαφρά ίωση. Δεν γνωρίζουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις του ιλίγγου απαιτούνται λεπτομερείς εξετάσεις, αλλά σίγουρα η κατάσταση εντός του Κινήματος εξακολουθεί να παραμένει τεταμένη, καθώς είναι άγνωστο εάν όλοι οι βουλευτές έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Βενιζέλο.

Νίκος Ελευθερόγλου

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID