EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Καθεστώς ενοικίασης εργαζομένων εντός του 2014 – Αμοιβές 50% μειωμένες από τους συμβασιούχους

Σχέδιο για περίπου 20.000 ενοικιαζόμενους υπαλλήλους στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ επεξεργάζεται η κυβέρνηση με ισχύ εντός του ερχόμενου έτους.

Το μοντέλο ενοικίασης υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα επιθυμεί να υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση για τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τους ΟΤΑ. Το καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων εφαρμόζεται και λειτουργεί σήμερα ήδη στον ιδιωτικό τομέα αλλά και σε φορείς όπως η Εθνική Τράπεζα, ο ΟΤΕ και τα ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» το καθεστώς επεκτείνεται πλέον σε όλες τις νέες εταιρείες του χώρου των αποκρατικοποιήσεων, όπως το Enterprise Greece, το ΤΑΙΠΕΔ, η ΕΤΑΔ και το Παραλιακό Μέτωπο, για κάθε νεοπροσληφθέντα.

Η ελάφρυνση του Δημόσιου Τομέα σε επίπεδο εργαζομένων και μισθολογικού κόστος αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της χώρας την οποία και θα εξυπηρετήσει το εν λόγω καθεστώς αφού οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα εργάζονται με συμβάσεις έργου, θα έχουν ασφάλιση στον ΟΑΕΕ και θα αμείβονται έως και 50% λιγότερο από τους υπόλοιπους συμβασιούχους.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID