EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

GUARDIAΝ: «Ελλάδα…Σκοτάδι την αυγή»

“ Πολλοί είχαν προβλέψει την πολιτική βία, αφότου η οικονομική κατάρρευση έγινε πραγματικότητα ”

Ο Παύλος Φύσσας, ο αντιφασίστας hip-hop καλλιτέχνης, δεν είναι ο πρώτος που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Λίγοι Έλληνες μπορούν τώρα να ανακαλέσουν το όνομα του…Πακιστανού εργαζομένου, Shehzad Luqman,ο οποίος επίσης μαχαιρώθηκε μετά από μια συμπλοκή στο δρόμο τον Ιανουάριο.

Η τακτική της Χρυσής Αυγής είναι να αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τους δράστες των παραπάνω εγκλημάτων. Αλλά καθώς οι επιθέσεις  πολλαπλασιάζονται, δύσκολα αποφεύγει κανείς το συμπέρασμα ότι η πολιτική βία που τόσο συχνά είχε προβλεφθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια της οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης, έχει γίνει ένα γεγονός στην ελληνικής καθημερινότητα.

Η δολοφονία του κ. Φύσσα τάραξε την κυβέρνηση συνασπισμού, βγάζοντάς την από τη θέση της εξοργιστικής αδράνειας.

Αρχικά ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το αν υπήρχε διείσδυση της Χρυσής Αυγής  στις αστυνομικές δυνάμεις. Αστυνομικά τμήματα δέχτηκαν εφόδους. Επτά ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας αντικαταστάθηκαν για να εξασφαλιστεί ανεξάρτητη έρευνα. Δύο στρατηγοί της αστυνομίας παραιτήθηκαν ξαφνικά.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί άμεση σχέση κόμματος – εγκλήματος, το κράτος θα μπορούσε να διακόψει τη χρηματοδότηση σε μια οργάνωση που έχει τώρα 18 μέλη στο κοινοβούλιο. Η πρόταση νόμου έγινε από έναν υπουργό. Η καταστολή, η οποία είναι ευπρόσδεκτη αν και καθυστερημένη, ενέχει κινδύνους. Θα μπορούσε να οδηγήσει το πιο ακραίο και βίαιο ακροδεξιό κίνημα της Ευρώπης, να βγεί στην παρανομία.

Η δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής έχει βυθιστεί, καθώς χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τελευταία δολοφονία. Αυτά τα πλήθη μπορεί να αντανακλούν τον φόβο ότι η βία που μέχρι στιγμής προοριζόταν για τους μετανάστες, τώρα  στρέφεται στους Έλληνες.

Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωσηι, η ακροδεξιά οργάνωση μπορεί ακόμα να υπολογίζει στην υποστήριξη της τάξης του 8% των ψηφοφόρων. Και κανείς δεν πιστεύει ότι η τρέχουσα καταστολή θα εξαγνίσει τις τάξεις της αστυνομίας. Οι δεσμοί είναι σε βάθος.

Δεν υπάρχει τέλος στον ορίζοντα για την οικονομική δυσπραγία στην Ελλάδα. Μετά από τέσσερα χρόνια λιτότητας, το χρέος προς το ΑΕΠ της χώρας έχει αυξηθεί από το 120% στο 175%.

Και όποιο όνομα προσπαθεί να του δώσει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας  Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αρνούμενος χθες ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, ζήτησε αντί αυτού « αναδιάρθωση του χρέους», το χρέος είναι μη βιώσιμο.

Η τακτική της κυβέρνησης είναι να εκλιπαρεί τους Έλληνες να συνεχίσουν να ελπίζουν. Σε τι; Ότι όλα θα είναι διαφορετικά μετά από τις γερμανικές εκλογές; Το κακό γίνεται χειρότεροι. Χρόνο με το χρόνο, η οικονομία πλησιάζει στην κατάρρευση. Η ανεργία των νέων αγγίζει σήμερα γύρω το 60%.

 Η Χρυσή Αυγή αμφισβητεί όχι μόνο τη δύναμη του ελληνικού κράτους. Αν συνεχίζει να αυξάνεται,θα αμφισβητήσει τον δημοκρατικό του πυρήνα. Οι Έλληνες δεν αντέχουν οικονομικά να περιμένουνε την επόμενη κρίση. Μέχρι να έρθει η στιγμή, που η αδιαφορία των δανειστών της Βόρειας Ευρώπης για τις κοινωνικές και ανθρώπινες συνέπειες των πράξεών τους, διαλυθεί, θα είναι πολύ αργά.

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID