EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Άρωμα... διαπλοκής στη Γερμανία με Μέρκελ και BMW;

Η άρνηση της Γερμανίας σε μία ρύθμιση που θα προέβλεπε χαμηλότερο όριο εκπομπής ρύπων για τα αυτοκίνητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτέλεσε είδηση χθες, όταν η επιμονή της Γερμανίας οδήγησε τους υπουργούς Περιβάλλοντος της ΕΕ να αναβάλουν τη σχετική συμφωνία.

Ωστόσο, η αποκάλυψη του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke ότι μόλις τρεις μέρες νωρίτερα το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ δέχτηκε μία μεγάλη δωρεά από τρεις μεγαλομετόχους της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW έδωσε άλλη διάσταση στο θέμα.

Το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών παραδέχθηκε πως ενισχύθηκε ποσό συνολικού ύψους 690.000 ευρώ από στελέχη της BMW, ωστόσο αρνήθηκε πως υπάρχει κάποια σχέση με τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο ζήτημα αυτό, σχολιάζοντας πως η δωρεά αυτή ήταν “εντελώς άσχετη με οποιαδήποτε μεμονωμένη πολιτική απόφαση”.

Σημειώνεται ότι η προτεινόμενη μείωση των ορίων εκπομπής σχεδιάζεται να τεθεί σε ισχύ από το 2020, και τα νέα όρια καθορίζονται στα 95 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, όριο το οποίο ξεπερνούν κατά πολύ οι εκπομπές των πολυτελών μοντέλων της BMW.

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID