EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι «ρυθμίσεις» κι οι παγίδες για τους «συνεργάσιμους δανειολήπτες»

Για απάτη ολκής έκανε λόγο  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς στο άκουσμα της «περιπέτειας» ενός μέλους του Συλλόγου κατά τη συνδιαλλαγή του με την Αγροτική Τράπεζα.
Ο εν λόγω δανειολήπτης σύναψε δανειακή σύμβαση για την παροχή στεγαστικού δανείου  με την ΑΤΕ στις 21/02/2007. Στη συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση υπήρχε ο όρος που προβλέπεται από τη ισχύουσα νομοθεσία για υπολογισμό του τόκου με βάση τον μαθηματικό τύπο των 365 ημερών.

Λίγα χρόνια μετά και λόγω ανεργίας, ο δανειολήπτης αντιμετώπισε αδυναμία εξυπηρέτησης του δανείου του. Στις 25/10/2010  ο δανειολήπτης προχώρησε σε πρόσθετη πράξη ρύθμισης του δανείου με την Τράπεζα. Αν και η νέα ρύθμιση προέβλεπε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και χαμηλότερη δόση, ωστόσο, η παγίδα βρισκόταν στον τρόπο υπολογισμού του τόκου. Στην νέα δανειακή σύμβαση περιελάμβανε τον άκυρο και καταχρηστικό όρο των 360 ημερών, που αντίκειται στην σχετική κοινοτική οδηγία του 1991 και ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο, το 2001.

«Αντί να ρυθμίσουν το δάνειο του, τον έθαψαν», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς. Γνωστοποίησε οτι ο δανειολήπτης θα ακολουθήσει τη νομική οδό με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς. Υπενθυμίζεται οτι σχετικές μηνυτήριες αναφορές εναντίον των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, που εφαρμόζουν τον παράνομο και καταχρηστικό όρο, έχουν κατατεθεί στην Αθήνα από τον περασμένο Μάιο.

Danioliptes.gr

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID