EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το σύνδρομο της Σταχτοπούτας ξαναχτυπά

Νέα μέτρα ζητούν οι Ευρωπαίοι, πνίγοντας την κυβέρνηση στα αποκαΐδια του success story. Το σύνδρομο της Σταχτοπούτας επανέρχεται συνεχώς  Κράτος «Σταχτοπούτα» χαρακτήρισε προ ημερών το ραδιόφωνο του BBC την Ελλάδα, με αφορμή την παρουσίαση νέας παράστασης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Δεν είναι όμως μόνο το βρετανικό ραδιόφωνο που αντιμετωπίζει την χώρα σαν τον φτωχό συγγενή, ο οποίος βγάζει την βρώμικη δουλειά στην Ε.Ε.
Στο Eurogroup της Δευτέρας, πληθώρα δηλώσεων συνέτειναν στο να δημιουργηθεί και πάλι κλίμα εξαιρετικά δυσμενές για την Ελλάδα, καθιστώντας την κράτος τελευταίο μεταξύ των τελευταίων.

Όλα καλά, η Ελλάδα χειρότερα

Σε αντίθεση με τα θετικά σχόλια για την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, που αφέθηκε να εννοηθεί ότι απελευθερώνονται από τα δεσμά των δανειστών, για την Ελλάδα έγινε σαφές ότι τα νέα μέτρα είναι δεδομένα.
Οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών κάλυψαν κάθε χαραμάδα φωτός στο τείχος που σκιάζει την ελληνική κοινωνία, στερώντας από το κυβερνητικό επιτελείο τη δυνατότητα να καλλιεργήσει κλίμα ευφορίας αντίστοιχο με των άλλων τριών μνημονιακών χωρών.
«Η Ελλάδα δεν είναι ποτέ μία εύκολη υπόθεση», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αδειάζοντας την κυβέρνηση του Α. Σαμαρά και όλα τα στελέχη της, που τους προηγούμενους μήνες θριαμβολογούσαν σχετικά με επερχόμενη έξοδο από το μνημόνιο.

Μέτρα και νούμερα

Στο ίδιο πνεύμα, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουσεν, επισήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει «πρώτα και κύρια να αντιμετωπίσει το σημαντικό δημοσιονομικό κενό που υπάρχει για τον επόμενο χρόνο».
Μάταια ο Γ. Στουρνάρας επαναλάμβανε ότι δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα. Οι πιέσεις εντείνονται, καθιστώντας σαφές ότι πολύ δύσκολα η ελληνική κοινωνία θα αποφύγει νέα δεινά.
Το βουνό των μέτρων θα την πλακώνει, περιμένοντας τον πρίγκιπα να της φορέσει γοβάκι στο νούμερο των... κάτω άκρων της. Όπως έγινε γνωστό, οι τελικές αποφάσεις του Eurogroup θα ληφθούν τον Δεκέμβριο, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής την Τρίτη, τα πρόσθετα μέτρα που απαιτεί η τρόικα για το 2014, ανέρχονται σε 2 δισ. ευρώ.
 
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID