EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Όλοι Είμαστε Νεοφιλελεύθεροι

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D
Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ

Μέσα στην ευρωζώνη είμαστε όλοι νεοφιλελεύθεροι από κατασκευή!!

Στην ΕΕ η κάθε Κυβέρνηση μια πολιτική ασκεί, την εισοδηματική πολιτική. Μέσω της λιτότητας θεραπεύει κάθε παρέκκλιση από την λειτουργία της ελεύθερης αγοράς της ευρωζώνης.

Η εμπορική πολιτική, η νομισματική πολιτική, η συναλλαγματική πολιτική, έχουν εκχωρηθεί στις αγορές και στην ΕΚΤ και η Δημοσιονομική Πολιτική ασκείται απολύτως περιοριστικά και υπό επιτήρηση.

Όλες οι πολιτικές που μπορούσε μια κυβέρνηση να ασκήσει με το κεϋνσιανό καθεστώς έχουν εκχωρηθεί.

Όλες οι πολιτικές που θα μπορούσα να οικοδομήσουν τους στόχους της αριστεράς ή και τις λαϊκής δεξιάς ακόμα, δεν ασκούνται από καμία Κυβέρνηση.

Συνεπώς. τι έννοια έχουν οι όροι λαϊκή δεξιά (καραμανλισμός) ή αριστερά ή κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά στον τόπο μας σε ένα τέτοιο περιβάλλον;

Τι έννοα έχει η πρόταση δρω ως αριστερός μέσα στην ΕΕ;

Τι έννοια έχουν κείμενα επανίδρυσης μιας νέας αριστεράς στην Ελλάδα;

Τι έννοια έχουν οι κραυγές βουλευτών ότι δεν ψηφίζουν αλλά μέτρα επικαλούμενοι ιδεολογίες ανύπαρκτες;

Όλα είναι κενά περιεχομένου.

Αν είναι έτσι ή αυτοί που τους χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους το κάνουν για να εξαπατήσουν συναισθηματικά τον Ελληνικό Λαό και να καταλάβουν την εξουσία ασκώντας την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού μετά, με ότι αυτό συνεπάγεται ή ότι αυταπατώνται, θέλουν κάτι άλλο να κάνουν πλην όμως δεν θα μπορούν. Τραγωδία! Ας το ξανασκεφτούν.

Και εδώ δεν κατακρίνω καθόλου αυτούς που επιθυμούν να κυριαρχούν αλλά αυτούς που έχουν μεγάλη διάθεση να υπακούουν και να χάφτουν!

spyridonstalias@hotmail.com

24-10-2013
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID